Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajan henkeä Musiikkitalon näyttelyssä

Ajan henkeä Musiikkitalon näyttelyssä

Helsingin Sydänyhdistyksen taiteesta kiinnostuneet jäsenet vierailulla Raimo Sallisen näyttelyssä.

Tuula Huovinen
Julkaistu 3.10.2022

Vierailimme Raimo Sallisen näyttelyssä Musiikkitalon lämpiössä 28.9.2022 klo 13. Mukana oli 13 innostunutta Helsingin Sydänyhdistyksen jäsentä. Osa upeista lyijykynäpiirroksista todellakin kuvasti tämän ajan pelottavaa henkeä. Taiteilijan ääni oli hiljainen, kun hän kertoi töistään meille.

Requiem-näyttelyn 15 kuvaan tekstit oli kirjoittanut Claes Andersson:
”Onneksi olin poissa juuri, kun pommi osui kotiini. Vaimoni ja kolmen lapseni kohtalosta en saanut koskaan tietää. Toivon, että he sattumoisin olivat ulkosalla, kun talomme räjähti. Ehkä olivat naapurissa tai Punaisen puolikuun ruokajonossa. Minulla ei ole mitään varmaa tietoa. Olen yrittänyt soittaa kotiin, mutta kukaan ei vastaa. On kuitenkin ihme, että itse olen päässyt näin pitkälle. Laiva, jossa tulin, kyllä kaatui, mutta silloin olimme jo niin lähellä rantaa, että jaksoin uida maihin.  Mutta siellä oli paljon lapsia ja vanhuksia, joilla ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä. Kaikesta huolimatta – mikä sanoinkuvaamaton tunne, että vihdoin olen perillä! Nyt ei ole muita esteitä uudelle elämälleni kuin tuo saatanan piikkilanka-aita.”

Requiemin lisäksi näyttelyssä oli 18 muuta piirrosta, esimerkiksi kuvituksia musiikkiin kuten Antonio Vivaldin ”4 vuodenaikaan”. Sallinen on tunnettu graafikko. Hän on mm. kuvittanut kirjoja ja suunnitellut postimerkkejä. Kiinnostava persoona ja mielenkiintoinen näyttely.

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot