Hyppää sisältöön
Etusivu / Kesäretki Lammille

2.8. lähdimme bussilla Hämeeseen Lammille Kulttuurikerhon ideoimalle kesäretkelle. Bussi ajoi Hausjärven-Mommilan kautta kaunista maalaismaisemaa sivuten. Lammilla meillä oli oppaana Kaisa Koskue. Ensin vierailimme Athos-säätiön luostarikeskus Panagiassa, jossa meille kerrottiin säätiön toiminnasta ja esiteltiin Panagian tiloja. Sitten siirryimme bussilla Lammin keskiaikaiseen kivikirkkoon. Kaisa Koskue kertoi kirkon historiasta ja ihailimme kaunista kirkkoa. Pellava- ja sahtimuseossa Lammi-seuran opas kertoi pellavan käsittelystä vanhanajan työvälineillä ja sahdin valmistuksesta sekä tutustuttiin sahdintekovälineisiin.
Tutustuimme myös Kordelinin ajokalumuseoon, joka on Mommilassa sijainneen ajokaluvajan pienoiskopio. Tätä entisajan ajokalustoa nimitettäisiin nykyisin hevosvaunuiksi. Kaisa Koskue kertoi Alfred Kordelinin elämästä.
Porkkalan kartanossa lounastimme, osa ulkona ihanassa auringonpaisteessa ja osa sisällä kauniissa kartanon huoneissa. Kartanon pihalla on mahtavia yli 100 v. vanhoja agaaveja (mehikasveja). Mahdollisesti agaavet ovat päätyneet Porkkalan kartanon puistoon 1920-luvulla, silloisen omistajan August Laurellin Saksan matkoilta. Puisto on englantilaistyylinen, sisältää eri istutusalueita esim. keltainen alue, jossa vain keltaisia perennoja, aidattu hedelmätarha (luumuja, oliivia, jättiherukoita, vasabia).
Ihana retkipäivä, sääkin suosi meitä, pieni sadekuuro päivän päätteeksi vain piristi.

 

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot