Hyppää sisältöön
Etusivu / Tule tutustumaan Boccia-peliin

Boccia on erittäin mukava seurapeli. Se sopii yhtä hyvin lievästi liikuntavammaisille kuin maastojuoksijoillekin. Siinä voi kilpailla henkilökohtaisena, paripelijoukkueella tai kolmihenkisellä joukkueella. Hauskinta se on silloin, kun voitto ei ole pääasia vaan mukava yhdessäolo. Tosin kilpailuhenkisemmät ja taidoissaan kehittyneet pelaajat ovat ratkoneet kiperät tilanteet millimittoja käyttäen hymyssä suin.

Pelissä käytetään pehmeitä nahkapalloja, joita kummallakin joukkueella on 6 kpl, toisella punaiset ja toisella siniset. Kentällä on kolme pelialuetta, jotka pelataan kahteen kertaan, eriä on siis yhteensä kuusi. Ensimmäinen pelaaja heittää valkoisen maalipallon merkitylle pelialueelle ja sen jälkeen oman pelipallon niin lähelle maalipalloa kuin mahdollista. Sitten vuoron saa kilpailija, joka yrittää saada oman pallonsa vielä lähemmäksi valkoista maalipalloa. Heittovuoro on aina pelaajalla/joukkueella, jonka pallo ei ole lähimpänä maalipalloa. Erän voittaa pelaaja/joukkue, jonka pallo on lähimpänä maalipalloa ja pisteitä saa jokaisesta pelipallosta, joka on lähempänä maalipalloa, kuin kilpailijan lähin pelipallo. Pelistä tekee hauskan se, että siinä voi pärjätä hyvällä tuurillakin, koska pelipallo ei aina pyöri siihen suuntaan kuin sen heittäessään toivoi menevän.

Olemme käyneet tammikuussa perjantaisin pienellä porukalla opettelemassa peliä ja sen sääntöjä Liikuntakeskus Buugissa. Seuraavan kerran kokoonnumme sinne ensi perjantaina 27.1.2023 klo 13 – 15 ja jatkossakin kevään aikana aina perjantaisin samaan aikaan. Tule mukaan tutustumaan hauskaan lajiin. Se ei vaadi mitään erikoistaitoja eikä -varusteita, ainoastaan sisäkengät pitää olla mukana (Reinot tai vastaavatkin käy). Pelipallot saamme käyttöömme Buugista ja kahden pelikentän vuokra on kerralta vain 20 €, joka jaetaan osallistujien kesken. Kyseessä on erittäin edullinen harrastus.  Jos esim. pelaajia on kaksitoista ja muodostamme 4 kolmen henkilön joukkuetta, hinnaksi muodostuu vain 1,70 €/hlö. Liikuntakeskus Buugi sijaitsee Killerin Raviradan kaupungin puoleisessa päädyssä, ison parkkipaikan takana osoitteessa Sykeraitti 7.

Ilmoittaudu toimistollemme aina torstaihin klo 14 mennessä puh. 050 501 8882 arkisin klo 9.30 – 14.00 tai sähköpostilla toimisto@jklsydan.fi  Tervetuloa!

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot