Hyppää sisältöön
Etusivu / Luentosarja sepelvaltimotaudista

Luentosarja sepelvaltimotaudista

Neliosainen verkkoluentosarja sepelvaltimotaudista. Tuoreinta tietoa sairaudesta ja sen omahoidon kokonaisuudesta (ravitsemus, lääkitys, liikunta) sairastuneille ja heidän läheisilleen.

  • 14.3. Osa 1/4: Sepelvaltimotauti – miten tutkitaan ja hoidetaan 2023?
    Luennolla kuulet, mitä sepelvaltimotauti tarkoittaa, eli miten sairaus syntyy ja miten sitä voisi ehkäistä. Mitkä tekijät vaikuttavat sepelvaltimotaudin etenemiseen? Kuulet myös sepelvaltimotaudin uusimmista ja käytetyimmistä tutkimusmenetelmistä, ja millaisissa tilanteissa tutkimuksia tehdään. Lopuksi saat tietoa siitä, miten sepelvaltimotautia nykyisin hoidetaan, tai miten sitä ainakin pitäisi hoitaa. Luennon pitää Sydänliiton ylilääkäri, kardiologi Anna-Mari Hekkala.

 

 

  • 16.3. Osa 2/4: Ruoan rooli sepelvaltimotaudin hoidossaLuennolla kuulet, miten sepelvaltimotaudin keskeisiä riskitekijöitä eli veren kohonnutta kolesterolia ja verenpainetta voidaan alentaa ruokavalintojen avulla. Saat myös käytännön esimerkkejä, vinkkejä ja kannustusta omiin terveellisiin valintoihisi. Lisäksi opit tunnistamaan ja tekemään sydänystävällisiä valintoja ruokakaupassa ja hellan ääressä. Luennon pitää Sydänliiton ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa.
  • 21.3. Osa 3/4: Sepelvaltimotaudin lääkehoito
    Luennolla kuulet sepelvaltimotaudin hoitoon käytettävien lääkkeiden vaikutuksista, eli miksi lääkkeitä tarvitaan. Sen aikana selviävät myös lääkkeiden tärkeimmät vaikutusmekanismit ja se, millaisia ongelmia lääkitykseen voisi liittyä, ja miten nämä ongelmat voidaan ratkaista. Luennon pitää Sydänliiton ylilääkäri, kardiologi Anna-Mari Hekkala.

  • 23.3. Osa 4/4: Liikunnan rooli sepelvaltimotaudin hoidossa
    Luennolla kuulet, miksi liikunta on hyödyllistä sepelvaltimotautia sairastavalle ja mitä asioita on hyvä muistaa, jotta liikunta olisi mahdollisimman sujuvaa ja hyviä vaikutuksia tuottavaa. Lisäksi tutustut sepelvaltimotautia sairastavan liikuntasuositukseen ja käytännönläheisiin vinkkeihin liikunnan lisäämiseksi. Luennon tarkoitus on innostaa ja rohkaista sepelvaltimotautia sairastavaa liikkumaan monipuolisesti, säännöllisesti ja riittävästi omien mieltymyksiensä mukaan. Luennon pitää Sydänliiton liikunta-asiantuntija Annukka Alapappila.

Verkkoluentosarja sepelvaltimotaudista toteutetaan yhteistyössä Amgenin, Haleonin ja Novartiksen kanssa. Lisää tietoa sepelvaltimotaudista ja sen hoidosta löydät sydan.fi/sepelvaltimotauti.

Opintokeskus Sivis tukee osaa kampanjan verkkoluennoista.

Sydänliiton verkkoluennot
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot