Hyppää sisältöön

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Vertaistukea löytyy myös Facebook:sta. Ryhmät ovat joko Suomen Sydänliiton alaisten yhdistysten ylläpitämiä, kuten esimerkiksi ”Sydänlapset, ja -aikuiset ry”, tai kardiomyopatiaa sairastavien oma ”Karpatiat-ryhmä”.
Itsenäisiä, mutta Sydänliiton kanssa yhteistyössä toimivia ryhmiä on ”Nuoret Sydänsairaat”-ryhmä, joka on alle 50-vuotiaille tarkoitettu vertaistukiryhmä, ja ikärajaton ”Kuriton Sydän”.

Etsi vertaistukihenkilö

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä hakukriteerillä, esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Tarinoita ja artikkeleita vertaistuesta
Sydänliitto

Panu Routila: Vapaaehtoistyön voimaa – uskalla pyytää ja osallistua

Lue blogi
Sydänliitto

Masennus, alakuloisuus ja sydänsairaus

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sonja ei löytänyt vertaistukea, mutta antaa sitä itse

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot