Hyppää sisältöön
Etusivu / Ulkoilutapahtuma Rantakunnalla päätti Sydänviikon Virroilla
Teksti: Merja Niinivehmas, Kuva: Jorma Vehmas
Julkaistu 18.5.2022
Joutsenet tervehtivät Mäntylänlahdelta Rantakunnan lintutornilla kävijöitä

Ruokailoa, Ulkoilun iloa, Iloista mieltä ja yhdessäoloa luonnon keskellä

Sunnuntain ulkoilutapahtuma Rantakunnan Lintutornin ympäristössä huipensi sydänviikon Virroilla. Tarjolla oli liikuntaa, ulkopelejä, mukavaa yhdessäoloa ja ruokailoa tuottavaa välipalaa kodalla! Tämä tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille, mutta erityisesti lapsiperheille. Sää oli viileä ja pilvipoutainen. Kuitenkin pysyimme kuivina ja Vermasjärven tulva oli laskenut sen verran, että Mäntylänlahden lintutornillekin päästiin pitkospuita pitkin kuivin jaloin. Järveltä satapäinen joutsenten joukko tervehti kuuluvasti kävijöitä. Pienenpiäkin vesilintuja saattoi tornista bongata.

Kaunis luonto ja mukava yhdessäolo lämmitti mieltä. Virtain metsästysseuran pirtin pihapiirissä kodan tulilla oli hyvä lämmitellä ja nauttia ruokailoa tuottavista tarjoiluista. Pihapiirissä oli mahdollisuus kokeilla kävynheittoa, frisbee-kiekkojen heittoa koreihin ja mölkkyä. Muistipelissä vatien alta löytyi niin monenlaisia kasviksia kuin lenkkikegät ja ”halattavaa puuta” esittävät kiekotkin. Parhaiten menestyivät joukkueet, joissa oli lapsia mukana. Pienten muisti on ilmiömäinen. Yllätysnumerona saimme kuulla ensiesityksen hallituksen jäsenen Markku Kulmalan pari päivää aiemmin kirjoittamasta metsän eläimistä kertovasta laulusta.

Muut sydänviikon 2022 tapahtumat Virroilla:

Viikon alkajaisiksi järjestimme S-Marketin edustalla yhdessä SPR:n kanssa mahdollisuuden tutustua sydäniskurin käyttöön maallikkoelvytyksessä sekä oman pulssin tunnusteluun. Sydän-lehtiä ja muuta materiaalia oli myös tarjolla.

Unelmien liikuntapäivien kävelylle rautatieasemalta Puttosharjun lenkille osallistui yli 20 henkilöä. Matkan pituutta oli mahdollista säätää kunnon ja voimien mukaan. Seuraava sydänlenkki päätettiin suunnata Myllyojan maastoon.

Niin yhtenäiskoulun eskarit kuin kaikkien neljän kyläkoulun 0-2 luokat ottivat iloisina vastaan hauskat Sydänviikon Iloa ruuasta -puuhakirjat sekä mukavia vinkkejä myös leikkeihin ja ulkoliikuntaan. Lisäksi lapset saivat kotiin viemisiksi ruoka-aiheisia postikortteja, joita voi lähettää vaikka naapureille tai mummolaan. Yhdessä puuhaaminen ja kuulluksi tuleminen ovat meille kaikille tärkeitä. Siksipä sydänyhdistys toivoi, että sydänviikolla kotien ruokapöydissä kysytään, kuunnellaan, kannustetaan ja kehutaan niin lapsia kuin aikuisia. Toivotaan, että tämä kotien KKKK tarttuu tavaksi ja lisää Ruokailoa!

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot