Hyppää sisältöön
Etusivu / Pieni ele -vaalikeräys auttaa vammaisia ja pitkäaikaissairaita paikallisesti

Pieni ele -keräys on perinteisesti kuntavaalien äänestyspaikoilla 26.5.–8.6. ja 13.6.2021. Monen vammaisen ja pitkäaikaissairaan elämään on epidemiatilanteella ollut heikentävä vaikutus. Eri tukimuodot ja yhteisöllinen toiminta on vähentynyt. Kun tilanne taas paranee, on keräyksen saamilla lahjoituksilla mahdollista järjestää vertaistukea ja virkistystä arkeen.

Kaikki lahjoitukset jäävät Suomeen ja puolet lahjoituksista suoraan paikkakunnalla toimiville ja keräyksessä mukana olevien paikallisyhdistyksien käyttöön. Keräyksellä autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, invalideja, sokeita, kuuroja, aivosairaita; lapsia, nuoria ja aikuisia.

Keräys järjestetään talkoovoimin ja suurin osa vapaaehtoisista on itse vammainen tai pitkäaikaissairas. Sen järjestävät 15 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu noin 300 000 jäsentä. Lahjoituksen voi tehdä käteisellä keräyslippaaseen.

”Keräykseen lahjoittaminen on monelle suomalaiselle tärkeä äänestyspäivän

perinne. Uskomme, että sama auttamisen halu ja myötäeläminen vaikeina aikoina näkyy tänäkin keväänä, vaikka pandemialla on vaikutuksensa keräykseen. Toivommekin, että ihmiset edelleen löytävät keräyksen, sillä lahjoituksista saatu apu on sen saajille korvaamatonta” sanoo pieni ele -keräyksen toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.   pieni ele -keräys (ent. Vaalikeräys) alkoi vuonna 1907, jolloin se järjestettiin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä tavoitteena kerätä varoja tuberkuloosin vastustamiseen.

Rahankeräyslupa: RA/2020/814

Lisätietoja:

Laukaan keräysvastaava Jaakko Yli-Sikkilä, puh. 040 529 0473. Keräyksessä ovat mukana Keski-Suomen Epilepsiayhdistys Ry ja Laukaan Seudun Sydänyhdistys ry.

Hankasalmen keräysvastaava: Marja-Leena Hämäläinen, puh. 0400 665 568. Keräyksessä ovat mukana Hankasalmen Invalidit ry, Keski-Suomen Epilepsiayhdistys Ry, Keski-Suomen Munuais- ja Maksayhdistys KEMUSI ry, Keski-Suomen Neuroyhdistys ry, Keski-Suomen Näkövammaiset ry/Hankasalmi ja Laukaan Seudun Sydänyhdistys ry.

Toivakan keräysvastaava: Mikko Kuustie, puh. 0400 797 672. Keräyksessä mukana on Laukaan Seudun Sydänyhdistys ry.

pieni ele ry:n toiminnanjohtaja, Erika Mäntylä, puh. 040 529 5409, erika.mantyla@pieniele.fi

www.pieniele.fi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot