Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänviikon liikunnallinen sydänkerho Multamäessä

Sydänviikon aurinkoisena ja lämpimänä perjantaina (17.5.2024) kokoonnuimme 39 henkilön voimin Laukaan Multamäkeen viettämään liikunnallista sydänkerhoa. Tervetulotoivotusten jälkeen siirryimmen pihamaalle seuraamaan JAMK:n sairaanhoito-opiskelijoiden Eeva Lehdon ja Eetu Laitisen opastamana defiprillaattorin eli sydäniskurin käyttöä ja toimintaa hätätilanteissa. Eevan ja Eetun opastustuokion jälkeen jokainen halukas pääsi kokeilemaan defin käyttöä. Ja vaikka opastusta on saanut jo aiemminkin, niin uutta tietoakin tuli ja varmuutta lisää. Tiia Vänskä Keski-Suomen Sydänpiiristä kertoi myös 112-sovelluksesta ja sen käytöstä, mm. tieto, mistä löytyy lähin defi.

Pirjo Anttonen ja Eija Manninen olivat valmistaneet maittavan jauhelihakeittolounaan ja voileivät pyöräyttivät Riitta Häkkinen ja Martta Manninen. Marjaisan kiisselin jälkiruoaksi oli valmistanut puheenjohtaja Matti Timonen. Pienen sulattelun jälkeen ryhdyimme pelailemaan ulkona leppeässä kevätsäässä. Oli saappaanheittoa, hiirenheittoa ja ketjupeli. Voittajina eri lajeissa Eija Leinonen, Aila Häkkinen ja Raimo Ahonen. Kirjureina Mari Oksanen, Hannu Sirén ja Kari Oksanen.

Päivän päätteeksi Salla Kauhanen Sydänpiiristä piti lintuaiheisen tietovisan. Päästöskahvien aikana otettiin myös palautteet päivän kulusta. Niiden perusteella Laukaan Seudun Sydänyhdistys voi olla hyvillä mielin päivän onnistumisesta.

Kiitokset kaikille järjestelyissä ja päivän toiminnassa mukana olleille!

Ps. valitettavasti kuvaan mahtui vain pieni määrä osallistujia, sillä iso osa halusi seurata opastusta varjossa ja vähän korkeammalta kuistilta.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot