Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänturvallisuustilaisuudet

Ähtärinjärven Sydänyhdistys jakoi kesäkuussa viisi sydäniskuria ja lämpökaappia Ähtärin alueella toimiville yhdistyksille. Iskurit hankittiin Suomenselän Kuntokotiyhdistykseltä saadulla lahjoituksella.

Iskurin saannin edellytyksenä oli mm. sydäniskurin saatavuus 24/7 sijoituskohteen ulkoseinällä lämpökaapissa, opastustilaisuuden järjestäminen avoimena tilaisuutena, jolloin opastetaan sydäniskurin toimintaa ja sen käyttöä elvytyksessä.

Voimistelu- ja Urheiluseura Ähtärin Valpas ry on jo järjestänyt sydänturvallisuusillan Ähtärin Urheilutalolla (Sepäntie 19) tiistaina 22.8. Tilaisuuteen saapui ilahduttavan paljon Leppävuoren alueen asukkaita sekä Urheilutalolla tilaisuuksia järjestävien tahojen edustajia. Iskurin käyttö ja elvytykseen osallistuminen  viritti vilkasta keskustelua ja ajatusten vaihtoa. Sydän-Suomen alueen vapaaehtoistyön kehittäjä Anne Kettula toimi illan vetäjänä.

Alla luetellaan muut lahjoituksen saaneet yhdistykset, uuden iskurin sijoituspaikka sekä sydänturvallisuustilaisuuden ajankohta:

Ähtärin Niemisveden Nuorisoseura, Valkeisen Loman tiloihin, Valkeisentie 157; tiistaina 12.9. klo 18.

Ähtärinrannan Nuorisoseura, Ähtärinrannan kylätalo, Lehtimäentie 1651; tiistaina 26.9 klo 18.

Savolankylä ry, Viinikan tilan ulkorakennus, Lehtimäentie 801; tiistaina 26.9. klo 19.

Ähtärin KiekkoHaukat ry, Ähtärin jäähallin huoltorakennus, Mustikkavuorentie 35; jäähallilla tiistaina 3.10. klo 18.

Sydänturvallisuustilaisuudet järjestetään yhteistyössä saajatahon kanssa. Syyskuussa opastajina ovat SPR:n Ähtärin yhdistyksen vastuuhenkilöt ja lokakuussa ensihoitajat. Illan aikana on mahdollisuus elvytyksen harjoitteluun sekä 112-sovelluksen lataamiseen.

Sydänyhdistyksellä on vielä jakamatta kolme sydäniskuria ja  lämpökaappia. Loppuvuoden aikana tehdään päätös näiden sijoituspaikoista, jotka tulevat olemaan asunto-/haja-asutusalueilla.

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot