Hyppää sisältöön

Sydänliiton luennot

Unihäriöt naisilla

Riittävä määrä lepoa ja unta on terveyden perusta. Joskus uni kuitenkin häiriintyy. Naisilla erityisesti esivaihdevuodet ja vaihdevuodet on ajanjakso, jolloin unen laatu on vaarassa heikentyä. Mitkä tekijät vaikuttavat uneen? Mistä unihäiriöt johtuvat? Milloin on syytä hakea apua univaikeuksiin? Miten unihäiriöistä yleisin, uniapnea, liittyy sydänterveyteen?

Luennon asiantuntijoina naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Merja Metsä-Heikkilä ja korva-, nenä- ja kurkkusairauksien erikoislääkäri Miikka Peltomaa.

Katso video tästä

Tupakoinnin lopettaminen – tukea ja apua

Tule saamaan asiantuntevaa tietoa tupakoinnin lopettamisesta ja sen terveysvaikutuksista. Verkkoluennolta saat myös vinkkejä, miten myös sinä voit onnistua tupakoinnin lopettamisessa. Verkkoluennolla käsitellään myös ammattilaisen ohjauksen ja tuen merkitystä tupakoinnin lopettamisessa.

Verkkoluennon pitää HUSin keuhkosairauksien erikoislääkäri ja ylilääkäri Heikki Ekroos, jolla on pitkä ja laaja kokemus tupakasta vieroittamisesta.

 

Katso video tästä

Luento sydämen vajaatoiminnasta

Sydämen vajaatoiminta voi oireilla monin tavoin. On tärkeätä osata epäillä sairautta, jotta hoito voidaan aloittaa ajoissa. Kardiologi Markku Pentikäinen kertoo, mikä sydämen vajaatoiminta on ja miten sitä hoidetaan. Diat: Sydänliiton ylilääkäri, kardiologi Anna-Mari Hekkala.

 

Katso video tästä

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot