Hyppää sisältöön
Etusivu / Yllätysmatka 10.8.2021

Ensimmäinen matkamme sitten vuoden 2019 tehtiin yllätysmatkana tiistaina 10.8.2021. Mukaan lähti matkavastaavamme Hannun lisäksi 16 henkilöä. Vähän jännitimme ilmojen haltijan hyvätahtoisuutta, sillä maanantai-iltana ja myös seuraavana yönä ukkosti ja satoi aika rankastikin ja tietysti myös matkamme kohde oli mielissämme starttihetkellä. Tuijan pikkubussilla mentiin.

Suunta oli Jyväskylää kohti. Jämsän keskustassa kävimme pyörähtämässä, mutta matka jatkui kuitenkin. Kohta olimmekin J. Alhon huopatehtaan pihassa. Tutustuimme huopatossujen valmistusvaiheisiin. Materiaalina on kotimainen lampaan villa. Ja kaikki tapahtuu käsityönä. Lopputuotteena syntyy pistokas- ja avokasmallista, nilkkapituista ja kokovarrellista huopatossua eri värisinä. Pohjiin oli kiinnitettynä ”jarrupyörylöitä” tai luistamatonta kokopohjaa. Myymälän puolella joimme sämpyläkahvit ja tutustuimme mitä moninaisimpiin huopatuotteisiin, esim. laukut, korut, pannunaluset, ostoskassit, pikkuponzot, liivit, palatabletit, saunamyssyt ym. Mukaan jokainen sai lahjaksi kertakäyttömukin huopaisen pidikkeen. Olipa mielenkiintoinen kohde.

Salaperäinen matkamme jatkui ja jatkui. Osalle porukasta alkoi kohteemme jo selvitäkin. Saavuimme Päijänteen rannalle ja vastassamme oli Jaakko Kuoppala ja nuori ”kapteeni”. Kahdella erikokoisella moottoriveneellä saavuimme Turpeisen saarelle ja Kuoppaloitten residenssiin. Vastassamme oli meitä emännöivä Ritva. Iltapäivä kului rattoisasti kahvin ja vohveleitten, tietovisan, makkaran grillauksen ja yhteislaulujen merkeissä. Isäntä soitteli myös haitaria ja Aito Pitkänen oli esilaulajana. Ainoastaan Pirjo uskaltautui uintireissulle. Kiitokset Kuoppaloille oikein mukavasta iltapäivästä!

Ilmojen hatija suosi kuin suosikin meitä. Oli auringon paistetta ja tuulta varsinkin Päijänteen rannoilla, mutta ei satanut. Nyt vain odotellaan seuraavia tapahtumia.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot