Hyppää sisältöön
Etusivu / Nilsiän Sydänyhdistys juhli viisikymppisiä 4.5.2024

”Tuskin osasivat sydänyhdistyksen perustajat 26.2.1974 aavistaa, että heidän uraauurtava työnsä ulottuu yhdistyksen 50-vuotisjuhlaan saakka ja sen yli”, sanoi yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Jouni Kainulainen tervehdyspuheessaan Nilsiän Tahkolla lauantaina 4.5. Juhlapuhuja professori Pekka Puska muistutti elintapojen ratkaisevasta merkityksestä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisessä. Hänen johdollaan valtavalla kenttätyöllä 70-luvulla toteutettu Pohjois-Karjala-projekti onnistui: itäsuomalaiset ryhtyivät elintapamuutoksilla vähentämään sydäntautien riskitekijöitä. Lopputuloksena on noin 15 tervettä elinvuotta verrattuna suurimpien kuolleisuuslukujen vuosiin.

”Potentiaali on suuri vieläkin”, sanoi Pekka Puska. Kun terveydenhuollon kasvavia kustannuksia pyritään nyt hillitsemään, on kaikkein edullisinta tukea ihmisiä perusterveyden säilyttämisessä ja ehkäistä sairastumista ennalta.

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah tervehti juhlaväkeä valtiovallan puolesta. Hän kertoi Pohjois-Savon elinvoimatekijöistä sekä maaseudun voimavaroista.

Musiikkipitoisesta ohjelmasta huolehtivat huiluduo Hanna Hautsalo ja Hanna Kalliokoski sekä Trubaduuri Antti Raekallio, joka vei yleisön 70-luvulle sävelten siivin. Juhlaohjelman johdattelijana toimi Seppo Jarkkola.

Kuvat: Petri Summanen

Puheenjohtaja Jouni Kainulainen

 

Juhlapuhuja professori Pekka Puska

 

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah toi valtiovallan tervehdyksen juhlaväelle

Lopuksi laulettiin Savolaisen laulu, johon yhtyivät myös kutsuvieraat

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot