Hyppää sisältöön

Sydäntuki-toiminta

Toiminnan keskiössä ovat valtimotautiin sairastuneet, korkeassa riskissä olevat, heidän läheisensä sekä muut terveydestään kiinnostuneet henkilöt. Toimimme yhdessä Etelä-Karjalan sydänjaostojen ja -yhdistysten sekä diabetes- ja avh -yhdistysten kanssa, ja teemme yhteistyötä muiden maakunnan yhdistysten ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kanssa.

Toiminnan ajankohtaisesite

 

Sairastuneiden tukeminen

Hyvän hoidon lisäksi sairastuneiden tukemiseen tarvitaan järjestötyön vertaistukea ja vertaistoimintaa. Sairastuneiden tukeminen on keskeinen Sydäntuki-toiminnan muoto. Äskettäin sairastunut voi ottaa yhteyttä vertaistukihenkilöön ja keskustella luottamuksellisesti sairauteen liittyvissä asioissa. Vertaistukihenkilö on kuuntelija, kokemusten jakaja ja rohkaisija. Vertaistukitoiminta on luottamuksellista, vaitiolovelvollista ja vapaaehtoista. Toiminnassa mukana on noin 30 koulutettua vertaistukihenkilöä.

Lue lisää

 

Etelä-Karjalan vertaistukihenkilöt

Vertaistuki

Vertaistuki toteutuu myös jaostojen ja yhdistysten ryhmissä. Etelä-Karjalassa on yli 30 vertais- tai harrasteryhmää. Tarjoamme vapaaehtoisille mielekästä tekemistä ja tuemme heitä tehtävässään. Järjestämme myös kaikille avoimia ja maksuttomia luentotilaisuuksia.

Lue lisää

Sydäntuki-toiminnan työntekijät:

Toiminnanjohtaja ja fysioterapeutti Heli Heimala p. 044 311 1553 heli.heimala@sydan.fi

Vertaistoiminnan koordinaattori Salla Mielonen-Pakkanen p. 044 311 1552 salla.mielonen-pakkanen@sydan.fi

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot