Mitä kautta olet tullut mukaan toimintaan ja millaisessa toiminnassa olet mukana?
Minulla todettiin viime vuoden syksyllä sepelvaltimotauti ja tehtiin pallolaajennus yhteen sepelvaltimoon. Liityin noiden tapahtumien jälkeen Lappeenrannan Sydänyhdistys ry:n jäseneksi viime vuoden lopulla, koska sitä kautta mm. saan tietoa sairauden kanssa elämisestä.
Toimin Etelä-Karjalan Sydänalue ry:n sydänlähettiläänä. Kesällä huomasin Etelä-Karjalan Sydänalue ry:n Facebookista, että Saimaa Cycle Tourissa oli ollut yhdistyksen sydänlähettiläs pyöräilemässä. Samassa jutussa kyseltiin, jos joku muukin olisi kiinnostunut toimimaan sydänlähettiläänä urheilutapahtumissa. Laitoin sitten sähköpostia toimistoon ja siitä tämä yhteistyö alkoi käynnistyä ja on nyt edennyt siihen pisteeseen, että syyskuun puolivälissä osallistuin Myrskylässä Lassen Hölkkä -tapahtuman puolimaratonille sydänlähettiläänä.
Mitä terveisiä haluat lähettää sydänsairastuneille?
Sairastumisesta huolimatta pyri jatkamaan normaalia elämää niin hyvin kuin se on mahdollista. Jatka tai aloita sinulle sopiva liikuntaharrastus tai muu harrastus. Yksin ei kannata jäädä, vaan hae keskustelukumppaneita ja vertaistukea. Esimerkiksi Sydänyhdistyksen jäsenenä vertaistukea on saatavilla. Lisäksi yhdistykset järjestävät erilaisia tapahtumia, mm. liikuntakerhoja, käsityökerhoja, keskustelukerhoja ja retkiä.
Mitä terveisiä haluat lähettää vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille?
Ota rohkeasti yhteyttä yhdistyksen toimistoon. Vapaaehtoistyötä voi tehdä monella tapaa, esim. vertaistukena sairastuneille, erilaisten harrastekerhojen ohjaajana, erilaisissa tapahtumissa esitteitä jakamassa, kahvinkeittäjänä jne. Kerro omista vahvuuksista ja osaamisalueista, niin yhdessä keskustelemalla löytynee sopiva rooli vapaaehtoistoimijana. Tehtäviin saa tarvittaessa opastusta ja apua.