Hyppää sisältöön

Huomenna se tulee

Mitäkö ajattelen? En juuri mitään erityistä, sillä elämä on kuin ei olisi olemassakaan mitään erityistä. Aina se jokin hyvä tai edes parempi tulee vasta huomenna, ylihuomenna, ensi viikolla tai ensi kuussa. Pahimmillaan ensi vuonna.

Puhun tietysti, mistäpä muusta, kuin covid-19 kiusaajastamme, jonka kanssa on kärvistelty tolkuton aika. Poistaisin sen sanavarastostamme kokonaan, jos voisin.

Ensin rokotusten piti auttaa, nyt ne eivät sitten olekaan päästäneet pälkähästä kuin osittain. Aina tulee jokin uusi muunnos, riesat sen kuin vaihtuvat.

Tolkutonta on sekin, että lähes päivittäin putkahtaa julkisuuteen ”tietäjiä”, joilla on kerrottavana ikäviä tulevaisuuskuvia. Entistä pahempia pandemioita tai virusmuunnoksia tai rokotusten ”väljähtymistä”. Kyllä tässä tavan kansalaisena on pää pyörällä, jos ei ole ennen tätä ollut.

Nyt haluan positiivisia uutisia ja äkkiä. Enkä liene ainoa odottaja. Tämä pandemia on, totta kai, vaikuttanut meihin kaikkiin eri tavalla. Nuorten kärsimyksestä on puhuttu paljon. Toki he ovat liikkuvina ja sosiaalisina ihmisinä olleet aikamoisessa kurimuksessa, mutta eivät ainoita kärsijöitä.

Meiltä vanhemmilta vietiin myös kaikki harrastukset ja sosiaaliset kontaktit. Nyt olen päässyt jumpparyhmään, ja se tuntuu ihan uudenlaiselta kokemukselta.

Tilasin konserttiliput marraskuun alkuun, mutta olen varautunut siihen, että takapakki voi viedä tilaisuuden käsistä. Täytyy pitää kynsin hampain kiinni siitä, että pääsee ikään kuin takaisin elämään.

Sydänkerhonkin alkua jouduttiin lykkäämään. Ehkäpä vielä tämän vuoden puolella!!!!

Tosiasia lienee, ettei yhteiskunta voi enää kovin pitkään toimia näin rajallisesti.

Olisi jo aika saada riisua ”naamiot” kasvoilta eli laittaa maskit historiaan. Omin luvin sitä ei saa tehdä, vaikka se onkin hankala, hiostava ja ikävä seuralainen.

Onneksi meillä oli kaunis ja lämmin kesä. Monille sekin oli tukala kokemus. Säiden puolesta olemme palanneet normaaleille urille. Huomenna muutenkin!

Toivo on hyvä kumppani. Kyllä se tästä!

Tapaamisiin!

Raija Hallikainen

raiha2008@windowslive.com

Haku

Löytynyt 0 tulokset