Hyppää sisältöön

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Voit tulla keskustelemaan tukihenkilöidemme kanssa myös luennoille. He ovat paikalla puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Keväällä 2023 järjestämme kolme erilaista vertaiskeskusteluiltaa. Tarkemmin alempana.

ke 8.2. Työikäiset

Sairastuminen työikäisenä tuo mukanaan melkoisia haasteita. On työ hoidettavana, kenties lapsia huollettavina. Sairastuminen huolettaa eri tavalla kuin vanhempana ja siksi on hyvä päästä tuulettamaan ajatuksia – pelkojakin – muiden samassa tervassa lipuvien kanssa.

Kokoontuminen Tapiolassa Kansalaistoiminnan keskuksessa klo 18.00 – 20.00 (Kauppamiehentie 6). Ilmoittaudu 050 4080949 tai espoo@sydan.fi.

to 2.3. Tietoa ja tukea -sydänryhmä

Oletko viimeisen parin vuoden aikana sairastunut sepelvaltimotautiin tai sydämen vajaatoimintaan? Tervetuloa kertaluonteiseen sydänryhmään keskustelemaan ja kuuntelemaan. Aiheina lääkehoito, riskit, korvaukset, toipumisodotukset ja jatkohoito. Ohjaajina terveydenhuollon ammattilainen ja vertaistukihenkilö. Kauniaislaiset ovat tervetulleita mukaan.

Paikkana Ison Omenan palvelutorin neuvotteluhuone Aalto klo 16.00 – 18.00. Tilaisuus toteutetaan Espoon terveyspalveluiden ja Sydänyhdistyksen yhteistyönä ja tämäkin tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu espoo@sydan.fi tai 050 4080949.

ti 4.4.  Miten sinulla menee nyt?

Oivalluksia? Takapakkia? Outoja tuntemuksia? Suden hetkiä? Pitkiä päiviä? Millaista oikeasti on sydänsairaudesta toipuminen ja sen kanssa eläminen?

Tule keskustelemaan: jaetaan tuntemuksia, ajatuksia, pelkoja, huolia ja toiveita toisten sairastuneiden kanssa.

Kansalaistoiminnan keskus Tapiolassa (Kauppamiehentie 6) klo 17.00 – 19.00.  Ilmoittaudu espoo@sydan.fi tai 050 4080949.

 

Etsi vertaistukihenkilö

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä hakukriteerillä, esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Tarinoita ja artikkeleita vertaistuesta
Sydänliitto

Masennus, alakuloisuus ja sydänsairaus

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sonja ei löytänyt vertaistukea, mutta antaa sitä itse

Lue artikkeli
Sydänliitto

Kokemustoimija vaikuttajana

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot