Hyppää sisältöön

Sairastuneen läheisille

Ajankohtaista tietoa sairastuneen läheisille vertaistuesta ja alueellisista tapahtumista.

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa. Lisää tietoa löytyy kohdasta Tukea/Vertaistuki.

Facebookissa on oma vertaisvetoinen ryhmä läheisille:

Sydänsairastuneiden läheiset

 

Sinustako vertaistukihenkilö?

Vertaistukihenkilö on sydänsairastunut tai sairastuneen läheinen, joka on selvinnyt sairastumisen aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Vertaistukihenkilö keskustelee, kuuntelee ja kannustaa. Hän on vapaaehtoistoimija, tavallinen ihminen, joka auttaa ja ymmärtää toista samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa omien kokemustensa perusteella.

Vertaistukihenkilöiden peruskoulutuksesta jokainen toimintaan mukaan tuleva saa valmiudet kunnioittavaan ja tasa-arvoiseen kohtaamiseen sekä voimavaroja tukevaan keskusteluun. Koulutuksen aikana selviävät Sydänliiton vertaistukitoiminnan perusteet sekä käytännöt.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Kainuun Sydänyhdistyksen toimistoon p. 0400 289 108 tai sähköpostitse kainuun.sydanyhdistys@sydan.fi

 

 

 

 

 

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot