Hyppää sisältöön

Kiertävä Sydänneuvola -tukea ja voimavaroja arkeen

Kiertävä Sydänneuvola -hankkeessa (2023-2025) tuetaan sydänsairastuneen hyvää arkea ja edistetään alueen ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat paikalliset sydän-, kylä- ja muut yhdistykset.

Tiedustelut Sydänpiirin toimisto 041 311 9734 tai terhi.saari-hannibal@sydan.fi

 

Hankkeen rahoitus

Hanketta rahoittaa STEA ja sitä toteutetaan koko Satakunnan alueella.

 

Sydänneuvolasta monipuolista tukea

Sydänneuvola tarjoaa ennaltaehkäisevää tukea luentojen ja elintapaohjauksen muodossa. Kiertävä Sydänneuvola toimii alueen kunnissa, esimerkiksi kylätaloilla ja apteekeissa. Sydänneuvolaan voit tulla keskustelemaan sydänsairauden mukanaan tuomista arkielämän kysymyksistä.

Seuraavat Kiertävä Sydänneuvola-pisteet löydät Satakunnan sydänpiirin sivuilta tapahtumakalenterista hakusanalla: kiertävä sydänneuvola.

Lisätietoa ja ajanvaraus p. 041 311 97 34

Vertaistuen saatavuuden parantaminen

Kiertävä Sydänneuvola -hankkeen tarkoituksena on myös lisätä vertaistuen saatavuutta ja saada vertaistuki mukaan osaksi sydänsairastuneiden hoitoketjuja. Tietoa vertaistuesta lisätään eri kanavissa ja hankkeessa kokeillaan myös uusia vertaistuen muotoja (esim. kulttuurivertaisuus ja erilaiset vertaisryhmät). Vertaistukihenkilöille tarjotaan tukea sekä koulutusta, ja mukaan tavoitellaan myös uusia tukihenkilöitä.

Vertaistuesta voit lukea lisätietoa  sydan.fi/satakunta/tukea/vertaistuki

Sydän-Verkkopuntari

Sydänsairaus tuo usein mukanaan kysymyksiä, haasteita, pelkoja ja epävarmuutta arkeen liittyen. Uudessa tilanteessa tarvitaan tietoa, mutta ennen kaikkea kuuntelua ja rohkaisua. Verkossa toimiva Sydän-Verkkopuntari tarjoaa uusia ajatuksia oman elämänlaatusi parantamiseen, sekä tukea ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Tiedustele sydänpiiristä seuraavista alkavista ryhmistä.

Lisätietoa/ilmoittautuminen: 041 311 9734

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot