Hyppää sisältöön

Vertaistukea sydänsairastuneelle

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton kouluttama vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Vertaistukea Satakunnassa

Vertaistuen merkitys sairastuneelle on tärkeää. Voimavarat, hyvinvoiva mieli, sydänterveyden edistäminen ja sairastuneen tukeminen ovat sydänjärjestössä keskeisessä roolissa. Paikalliset sydänyhdistykset tarjoavat vertaistukea erilaisten tapaamisten ja tapahtumien muodossa.

Satakunnan Sydänpiirissä toimii useita vertaistukihenkilöitä, jotka tukevat sairastuneita omaan kokemukseen pohjautuen. Tukihenkilö on itse kokenut sydänsairauden tai läheisen sairastumisen.

Tukihenkilön voit kuitenkin halutessasi etsiä vaikka toiselta puolelta Suomea Sydänliiton vertaistukihaun kautta. Vertaistukihausta pystyt etsimään sopivan henkilön esimerkiksi iän, aihepiirin ja paikkakunnan perusteella. Tietoa vertaistukihenkilöistä saat myös Satakunnan Sydänpiirin toimistolta.

Anna palautetta

Oletko jutellut Sydänliiton vertaistukihenkilön kanssa? Anna palautetta kohtaamisestasi. Saatoitte jutella puhelimessa, kirjoitella tai tavata kasvokkain. Palaute annetaan anonyymisti. Kehitämme toimintaamme palautteen perusteella – lämmin kiitos palautteestasi!

palautelomake

Etsi vertaistukihenkilö

Löydä koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Tarinoita ja artikkeleita vertaistuesta
Sydänliitto

Vertaistuki löytyy helposti

Lue artikkeli
Sydänliitto

Anna Rikala: Vain saman kokenut tietää miltä se tuntuu

Lue blogi
Sydänliitto

”Parasta on ihmisten kohtaaminen”

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot