Hyppää sisältöön
Etusivu / Ilon puutarhassa

Keväinen retkipäivämme 6.4. Kokemäen Minä olen! -ryhmän kanssa ei ollut sään puolesta yhtään keväinen, mutta sitäkin iloisempi ja antoisampi. Retken kohteet valikoituivat ryhmän toiveiden pohjalta, joista yksi suosikki oli Nakkilan kirkko. Upea ja ylväs, funktionalistista tyylisuuntaa edustava kirkko on rakennettu vuonna 1937 ja sen torni on huikeat 56 metriä korkea. Pääsimme tutustumaan kirkkoon oppaanamme suntio Juhani Lehtinen, joka kertoi meille niin kirkon kuin Nakkilankin mielenkiintoisesta historiasta.

 

Nakkilan kirkko

 

Seuraavaksi suuntasimme lounaalle Vanhaan Kirjakauppaan, josta jatkoimme matkaamme hyvin ravittuina Emil Cedercreutzin museolle, Harjavaltaan. Museolla ihailimme erityisesti Ilon puutarha – elämää naivistin silmin -näyttelyä, jossa saimme ison annoksen väriterapiaa sekä koimme upeita elämyksiä.

Jatkoimme matkaamme Panelian kuninkaanhaudan kautta Euran kemikalioon ja astuimme sisään 85-vuotiaan puodin kapeasta ovesta, keskelle huumaavia tuoksuja ja värejä. Esillä on kemikaliotuotteiden lisäksi omistajan, kuvataiteilija Pirjo Hamm-Hakamäen upeita teoksia.

 

Kemikalio

 

Pentti Hakamäen esiteltyä meille vielä pihapiirin näyttelyt, siirryimme kahville Alvar Aallon suunnittelemalle Jokisaunalle Kauttuan Ruukinpuistoon. Kiertelimme vielä lopuksi kaunista vanhaa ruukkialuetta ennen lähtöä takaisin Kokemäelle.

 

Nainen kosken äärellä

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot