Hyppää sisältöön

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Etsi vertaistukihenkilö

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä hakukriteerillä, esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Sydäntuki lähellesi

Varsinais-Suomen Sydänpiirissä käynnistyi elokuun 2021 alussa Sydäntuki lähellesi -hanke. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Hankkeen kesto on kolme vuotta.

Hankkeen tavoitteena on Sydäntuki -toiminnan aloittaminen Tyks Sydänkeskuksen toimipisteissä, vertaistoiminnan vahvistaminen ja vertaisryhmämallin kehittäminen sekä sydänjärjestön toiminnan vahvistaminen osaksi sydänpotilaan hoitoketjua Varsinais-Suomessa.

Lue lisää

Tarinoita ja artikkeleita vertaistuesta
Sydänliitto

Sonja ei löytänyt vertaistukea, mutta antaa sitä itse

Lue artikkeli
Sydänliitto

Kokemustoimija vaikuttajana

Lue artikkeli
Sydänliitto

Facebookissa neljä Sydänliiton ylläpitämää vertaistukiryhmää

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot