Hyppää sisältöön

Tule mukaan toimintaan

Tavoitteemme on, että kukaan ei jäisi yksin oman tai läheisen sydänsairauden kanssa. Teemme yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja järjestämme monenlaista toimintaa, lämpimästi tervetuloa mukaan!

Osallistu sinulle sopivalla tavalla!

Tutustu yhdistyksemme toimintaan ja lähde mukaan osallistumaan tai vaikka järjestämään toimintaa – ihan miten vain itse haluat.

Karpalo-vertaistukiryhmät

Karpalo-ryhmät ovat vapaamuotoisia tapaamisryhmiä, joissa voit kohdata samaa sairautta sairastavia ja läheisiä kahvikupin äärellä. Joskus mukana on asiantuntijoita kertomassa ryhmää kiinnostavista aiheista, tehdään retkiä tai jotakin muuta mukavaa yhdessä. Karpalo-ryhmän ohjaaja on koulutettu vertaistukihenkilö. Ryhmät ja niiden ohjaajien yhteystiedot löydät täältä. Ota yhteyttä ja kysy seuraavasta tapaamisesta. Osa ryhmistä ilmoittaa tapaamisista myös tapahtumakalenterissa ja Facebookin Karpatiat-ryhmässä. Tule kuulolle, toiminta on mukavaa yhdessäoloa!

Suomen Sohvakarpalot

Kaipaatko toisten tapaamista mutta sinulla on kenties hankalat  kulkuyhteydet tai kiireinen arki? Suomen Sohvakarpalot on verkossa kokoontuva vertaistukiryhmä. Voit osallistua tapaamisiin mistä päin Suomea vaan. Tapaamiset toteutetaan Google Meetillä. Ryhmää ohjaa vertaistukihenkilö Heidi Kiikola. Ota yhteyttä ja kysy seuraavasta tapaamisesta, puh 040 704 3458 tai heidi.kiikola (ät)karpatiat.net

Vertaistukiryhmät Facebookissa

Sydänlihassairastuneille ja läheisille suunnattu ryhmä löytyy nimellä Karpatiat-ryhmä. Ryhmään liittymisen yhteydessä kysytään pari kysymystä ja uusien jäsenten toivotaan esittelevän itsensä. Kaikki ryhmässä mukana olevat voivat vapaasti aloittaa keskusteluja ja keskustella ryhmässä. Ryhmän ylläpitäjinä toimii kolme vapaaehtoista vertaistukihenkilöä yhdistyksen työntekijän tuella. Liittymällä ryhmän jäseneksi jokainen hyväksyy ryhmän säännöt ja sitoutuu toimimaan niiden mukaan.

Sydänsarkoidoosia tai jättisolumyokardiittia sairastaville on lisäksi oma keskusteluryhmänsä. Ryhmä on muodoltaan salainen eli sen löytävät ainoastaan jo ryhmään hyväksytyt. Ryhmään liittyäksesi ota yhteyttä ryhmää ylläpitäviin vertaistukihenkilöihin Katjaan, katja.hatakka(ät)karpatiat.net, Kirsiin, kirsi.juntunen(ät)karpatiat.net tai Sakariin, sakari.laine(ät)karpatiat.net.

Vuositapaaminen

Kerran vuodessa yhdistyksen jäsenet kokoontuvat yhteen – mukana viikonlopun mittaisessa tapahtumassa on yleensä tietoa, tukea ja hauskoja hetkiä yhdessä toisten kanssa. Tapaaminen järjestetään vuosittain vaihtuvalla paikkakunnalla, huhtikuussa. Vuositapaamisen yhteydessä pidetään myös yhdistyksen vuosikokous.

Karpatioiden kurssit

Kurssit sopivat sinulle, joka etsit omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi tukevia keinoja sairauden muuttamassa elämäntilanteessa. Kurssit perustuvat vertaisuuteen. Ne tarjoavat mahdollisuuden keskustella omista sairastumiseen ja sairauden kanssa elämiseen liittyvistä kokemuksista, ajatuksista ja tunteista samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Kurssilla saadaan valmiuksia käsitellä muuttunutta arkea ja opitaan omista ja toisten kokemuksista.

Kurssit on suunnattu vastasairastuneille ja sekä pidempään sairastaneille, joilla sairauden myötä on tullut uutta tai sairaus on muuttanut elämäntilannetta hiljattain. Voit tulla kurssille yksin tai yhdessä puolisosi tai läheisesi kanssa.

2021 kurssit

Tuetut lomat

Karpatiat järjestää yhdessä MTLH:n kanssa tuettuja lomia, jotka on suunnattu virkistystä hakeville sydänlihassairastuneille ja heidän läheisilleen. Tuetuille lomille voi hakea joka toinen vuosi.

Tiedot vuoden 2022 lomista löydät täältä.

Liity jäseneksi

Karpatioiden jäsenenä olet osa suurta sydänyhteisöä. Järjestämme toimintaa, tarjoamme mahdollisuuden kokemusten jakamiseen sekä annamme vertaistukea. Liittymällä jäseneksi saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Karpatiat-lehden sekä Sydän-lehden, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa sydänterveydestä.

Liity jäseneksi

Tutustu toimintaamme

Tapahtumakalenterista löydät kaikki tulevat tapahtumamme.

Tutustu tapahtumakalenteriin

Haku

Löytynyt 0 tulokset