Hyppää sisältöön

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Karpatioiden koulutettuja vertaistukihenkilöitä löytyy eri puolilta Suomea. He ovat vaitiolovelvollisia, tavallisia ihmisiä, jotka auttavat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

 

Vertaistuki löytyy monenlaisista kanavista

Karpatioiden vertaistukihenkilön kanssa voit soitella tai tavata, jos asutte lähekkäin. Vertaistukea löytyy myös Facebookista sekä verkossa toimivasta ryhmästä. Eri puolilla Suomea kokoontuu vertaistuellisia Karpalo-ryhmiä

Etsi vertaistukihenkilö -haku

Löydät Karpatioiden koulutetut vertaistukihenkilöt tämän sivun alaosassa olevasta Sydänliiton Etsi vertaistukihenkilö -hausta. Valitse aihepiiri oman sairautesi mukaan. Hakupalvelussa voit etsiä sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä myös iän ja kotipaikkakunnan perusteella.  Voit lähettää vertaistukijalle viestin tai ottaa häneen yhteyttä, mikäli mukana on yhteystiedot. Vertaistukijan kanssa voi jutella puhelimessa tai tavata, jos asuu lähekkäin, esimerkiksi samalla paikkakunnalla. Yhdessä voi mennä vaikkapa kävelylenkille.

Vertaistukiryhmät Facebookissa

Sydänlihassairastuneille ja läheisille suunnattu ryhmä löytyy nimellä Karpatiat-ryhmä. Ryhmään liittymisen yhteydessä kysytään pari kysymystä ja uusien jäsenten toivotaan esittelevän itsensä. Kaikki ryhmässä mukana olevat voivat vapaasti aloittaa keskusteluja ja keskustella ryhmässä. Ryhmän ylläpitäjinä toimii kolme vapaaehtoista vertaistukihenkilöä yhdistyksen työntekijän tuella. Liittymällä ryhmän jäseneksi jokainen hyväksyy ryhmän säännöt ja sitoutuu toimimaan niiden mukaan.

Sydänsarkoidoosia tai jättisolumyokardiittia sairastaville on lisäksi oma keskusteluryhmänsä. Ryhmä on muodoltaan salainen eli sen löytävät ainoastaan jo ryhmään hyväksytyt. Ryhmään liittyäksesi ota yhteyttä ryhmää ylläpitäviin vertaistukihenkilöihin Katjaan, katja.hatakka(ät)karpatiat.net, Kirsiin, kirsi.juntunen(ät)karpatiat.net tai Sakariin, sakari.laine(ät)karpatiat.net.

Suomen Sohvakarpalot

Kaipaatko toisten tapaamista mutta sinulla on kenties hankalat  kulkuyhteydet tai kiireinen arki? Suomen Sohvakarpalot on verkossa kokoontuva vertaistukiryhmä. Voit osallistua ryhmän toimintaan mistä päin Suomea vaan. Tapaamiset toteutetaan Google Meetillä. Ryhmää ohjaa vertaistukihenkilö Heidi Kiikola. Ota yhteyttä ja kysy seuraavasta tapaamisesta, puh 040 704 3458 tai heidi.kiikola (ät)karpatiat.net

Karpalo-vertaistukiryhmät

Karpalo-ryhmät ovat vapaamuotoisia tapaamisryhmiä, joissa voit kohdata samaa sairautta sairastavia ja läheisiä kahvikupin äärellä. Joskus mukana on asiantuntijoita kertomassa ryhmää kiinnostavista aiheista, tehdään retkiä tai jotakin muuta mukavaa yhdessä. Karpalo-ryhmän ohjaaja on koulutettu vertaistukihenkilö. Ryhmät ja niiden ohjaajien yhteystiedot löydät täältä. Ota yhteyttä ja kysy seuraavasta tapaamisesta. Osa ryhmistä ilmoittaa tapaamisista myös tapahtumakalenterissa ja Facebookin Karpatiat-ryhmässä. Tule kuulolle, toiminta on mukavaa yhdessäoloa!

Etsi vertaistukihenkilö

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä hakukriteerillä, esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Tarinoita ja artikkeleita vertaistuesta
Sydänliitto

Vihdoinkin tavataan, vertaiset!

Lue artikkeli
Sydänliitto

Mistä vertaistukea?

Lue vastaus
Sydänliitto

Sydänkerho sydänsairastuneiden tueksi

Lue artikkeli

Haku

Löytynyt 0 tulokset