Hyppää sisältöön

Sairastuneen läheisille

 

Oletko sydänsairastuneen läheinen? Vakava sairastuminen koskettaa usein koko perhettä. Huoli sairastuneesta läheisestä ja sairauden kanssa elämisestä voi olla elämää hallitsevaa. Sairastuneen läheisille on myös tarjolla tukea- älä jää yksin.

Löydä oma tukijasi

Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.  Heidän kanssaan voit jutella omista ajatuksistasi, tunteistasi ja kokemuksistasi. Vain saman kokenut tietää, miltä läheisen sairastuminen tuntuu.

Löydä vertaistukihenkilö

Verkkoluennot

Sydämeltä sydämelle-hankkeen verkkoluennot jatkuvat! Ilmoitamme syksyn 2023 verkkoluennot alkusyksyn aikana.

Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Kohderyhmät: sydänsairastuneet, sairastuneen läheiset, vertaistukihenkilöt, ammattilaiset, asiasta kiinnostuneet. Ilmoittautumiset luennolle: toimisto.lappi@sydan.fi

Sinustako vertaistukihenkilö?

Vertaistukihenkilö on sydänsairastunut tai sairastuneen läheinen, joka on selvinnyt sairastumisen aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Vertaistukihenkilö keskustelee, kuuntelee ja kannustaa. Hän on vapaaehtoistoimija, tavallinen ihminen, joka auttaa ja ymmärtää toista samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa omien kokemustensa perusteella. Vertaistukihenkilöön otetaan yleensä yhteys ensisijaisesti puhelimitse. Vertaistukihenkilöt voivat käydä myös esimerkiksi sairaalassa, terveyskeskuksessa tai ensitietopäivässä kertomassa oman tarinansa ja tapaamassa sairastuneita.

Pohjoisen sydänalueen vertaistukihenkilöiden peruskoulutus pidetään verkossa etäyhteystyökalu Teamsillä: Seuraava peruskoulutus toteutetaan kaksipäiväisenä tiistaina 26.9. klo 10-16 maanantaina 2.10. klo 10-16. Kouluttajana Anna Rikala Sydänliitolta.

Vertaistukihenkilön peruskoulutus on tarkoitettu sydänyhdistysten jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan vertaistukihenkilöinä. Koulutukseen voivat osallistua sekä sairastuneiden että läheisten vertaistukihenkilöiksi aikovat. Omasta tai läheisen sairastumisesta olisi hyvä olla kulunut vähintään vuosi, jotta on valmis tukemaan toisia sairastumisen muuttamassa elämäntilanteessa.

Vertaistukihenkilön peruskoulutuksen tarkoituksena on saada valmiudet vertaistukihenkilönä toimimiseen. Koulutuksen aikana pääset pohtimaan omaa tulevaa vertaistukihenkilön rooliasi ja tutustut erilaisiin tehtäviin, joissa voit toimia.

Koulutus on maksuton.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää: Anna-Reetta Kulppi, anna-reetta.kulppi@sydan.fi, p. 050 5511 626

 

Vertaistukiryhmä

Vertaistuellisia ryhmiä pyörii lapin alueella Rovaniemellä, Kemissä, Simossa ja Torniossa. Seuraa tulevia tapaamisia alueellasi tapahtumakalenterista!

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: anna-reetta.kulppi@sydan.fi

Vertaistukea verkossa

Facebookissa toimii neljä Sydänliiton vertaistukihenkilöiden ylläpitämää vertaistukiryhmää. Ryhmiin on helppo liittyä ja ne mahdollistavat vertaisten löytymisen vaivattomasti joka puolella Suomea. Yksi ryhmistä on sairastuneen läheisille. Ryhmissä on mahdollista keskustella sairastuneen läheisenä elämisen kokemuksista, toisen saman kokeneen kanssa.

Kun laitat liittymispyynnön ryhmään, Facebook pyytää vastaamaan muutamaan kysymykseen. Kannattaa lukea myös ryhmän säännöt. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Sydänsairastuneiden läheiset

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot