Hyppää sisältöön

Sairastuneen läheisille

 

Oletko sydänsairastuneen läheinen? Vakava sairastuminen koskettaa usein koko perhettä. Huoli sairastuneesta läheisestä ja sairauden kanssa elämisestä voi olla elämää hallitsevaa. Sairastuneen läheisille on myös tarjolla tukea- älä jää yksin.

Löydä oma tukijasi

Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.  Heidän kanssaan voit jutella omista ajatuksistasi, tunteistasi ja kokemuksistasi. Vain saman kokenut tietää, miltä läheisen sairastuminen tuntuu.

Löydä vertaistukihenkilö

Verkkoluennot

Sydämeltä sydämelle-hankkeen verkkoluennot jatkuvat! Keväälle 2023 on suunnitteilla kolme luentoa.

Ilmoitamme kevään luentojen aiheet ja ajankohdat lähempänä.

Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Kohderyhmät: sydänsairastuneet, sairastuneen läheiset, vertaistukihenkilöt, ammattilaiset, asiasta kiinnostuneet. Ilmoittautumiset luennolle: toimisto.lappi@sydan.fi

Sinustako vertaistukihenkilö?

Vertaistukihenkilö on sydänsairastunut tai sairastuneen läheinen, joka on selvinnyt sairastumisen aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Vertaistukihenkilö keskustelee, kuuntelee ja kannustaa. Hän on vapaaehtoistoimija, tavallinen ihminen, joka auttaa ja ymmärtää toista samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa omien kokemustensa perusteella.

Sydänliiton vertaistukihenkilöiden peruskoulutuksesta jokainen toimintaan mukaan tuleva saa valmiudet kunnioittavaan ja tasa-arvoiseen kohtaamiseen sekä voimavaroja tukevaan keskusteluun. Koulutuksen aikana selviävät Sydänliiton vertaistukitoiminnan perusteet sekä käytännöt.

Lisätietoja: Anna-Reetta Kulppi, anna-reetta.kulppi@sydan.fi, p. 050 5511 626

Vertaistukiryhmä

Rovaniemen seudun sydänyhdistys aloittaa vertaistuelliset ryhmät. Kevään ensimmäinen tapaaminen on tammikuussa 23.1 klo 14-15. Ryhmän ohjaajina toimii kaksi Sydänliiton koulutettua vertaistukihenkilöä. Ryhmä on suunnattu vastasairastuneille. Myös pidempään sairastaneet ja sairastuneiden läheiset ovat lämpimästi tervetulleita. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Ryhmäläisille on kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: anna-reetta.kulppi@sydan.fi

Vertaistukea verkossa

Facebookissa toimii neljä Sydänliiton vertaistukihenkilöiden ylläpitämää vertaistukiryhmää. Ryhmiin on helppo liittyä ja ne mahdollistavat vertaisten löytymisen vaivattomasti joka puolella Suomea. Yksi ryhmistä on sairastuneen läheisille. Ryhmissä on mahdollista keskustella sairastuneen läheisenä elämisen kokemuksista, toisen saman kokeneen kanssa.

Kun laitat liittymispyynnön ryhmään, Facebook pyytää vastaamaan muutamaan kysymykseen. Kannattaa lukea myös ryhmän säännöt. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Sydänsairastuneiden läheiset

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot