Hyppää sisältöön

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Vertaistuki Lapissa

Lapin Sydänpiirissä toimii useita vertaistukihenkilöitä, jotka tukevat sairastuneita omaan kokemukseen pohjautuen. Vertaistuen merkitys sairastuneelle on tärkeää.  Tukihenkilö on itse kokenut sydänsairauden tai läheisen sairastumisen. Paikalliset sydänyhdistykset tarjoavat vertaistukea erilaisten tapaamisten ja tapahtumien muodossa.

Tukihenkilön voit kuitenkin halutessasi etsiä vaikka toiselta puolelta Suomea Sydänliiton vertaistukihaun kautta. Vertaistukihausta pystyt etsimään sopivan henkilön esimerkiksi iän, aihepiirin ja paikkakunnan perusteella.

Tietoa vertaistukihenkilöistä saat myös paikallisyhdistyksistä sekä Lapin Sydänpiirin toimistolta:  anna-reetta.kulppi@sydan.fi p. 050 551 1626

Lapin sydänpiiri on mukana pohjoisen sydänalueen Sydämeltä sydämelle vertaistukitoiminnan kehittämishankkeessa (Stea 2021-2023) 

Anna palautetta

Oletko jutellut Sydänliiton vertaistukihenkilön kanssa? Anna palautetta kohtaamisestasi. Saatoitte jutella puhelimessa, kirjoitella tai tavata kasvokkain. Palaute annetaan anonyymisti. Kehitämme toimintaamme palautteen perusteella – lämmin kiitos palautteestasi!

PALAUTELOMAKE

Etsi vertaistukihenkilö

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä hakukriteerillä, esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Tarinoita ja artikkeleita vertaistuesta
Sydänliitto

Lumi syntyi sydän rikki

Lue artikkeli
Sydänliitto

Vertaistukea sepelvaltimotautia sairastaville

Lue artikkeli
Sydänliitto

Riikan tie vertaistukihenkilöksi

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot