Hyppää sisältöön
Etusivu / Kohti kevättä

Kevättä kohti edetään ja päivät pitenevät. Sydänliiton Lapin alueen ajantasaisin toiminta löytyy tapahtumakalenterista, mutta tässä myös kootusti tulevia tapahtumia:

 • Verkkoluennon etäkatselutilaisuus
  Rovaniemen Kansalaistalolla 12.3. kello 17:30 alkaen
    

  Sydänliiton verkkoluennon: ”Miten siirtyä kasvispainotteisempaan ruokaan?” -kaikille avoin ja maksuton etäkatsomo järjestetään Rovaniemen Kansalaistalolla kokoustila Lupossa (Rovakatu 23, 1. kerros).

  Verkkoluento esitetään kello 18, ja sen jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan ruokaan ja ravitsemukseen liittyvistä kysymyksistä (sekä santsaamaan kahvia).

  Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumista etukäteen 10.3. mennessä kahvitarjoilujen ja rajallisten istumapaikkojen vuoksi. Ilmoitathan samalla, mikäli sinulla on ruoka-aineallergioita tai gluteeniton ruokavalio.  

  Ilmoittautuminen ja erityisruokavaliot linkin kautta: 

  https://link.webropol.com/s/lapinsydanpiirietakatsomo12024 

 • Työikäisten <3-ilta 
  Laita jo kalenteriin muistiin ajankohdat: 14.3. ja 11.4. kello 18-. Tilaisuudet järjestetään etänä Teamsillä. Ensimmäisillä tapaamiskerroilla kokoonnutaan vertaistuellisesti, mutta ajatuksena on, että illoissa saadaan kerättyä myös osallistujien toiveita kokoontumisista. Tilaisuuksista on tulossa kuvaukset, ja ilmoittautumisohjeet tapahtumakalenteriin.  
 • Kaikille avoin Yhdistysilta: Lapin hyvinvointialueen Kuntoutusohjaaja Elias Klytseroff tulee esittelemään kuntoutustoiminnan ajankohtaisia kuulumisia Yhdistysiltaan 20.3. kello 17-19. Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan. Linkki tapahtumaan löytyy: https://sydan.fi/lappi/yhdistyksille/yhdistyksille/
 • Kehonhuoltohetki etänä:  Terveysliikunnan kehittäjä Riina Jänkälä ohjaa kehonhuoltoa viiden kerran sarjan torstaisin 11.4.-9.5.2024 kello 18 Teamsillä. 

  Etänä ohjattava kehonhuolto on lempeä ja rentouttava hetki, joka sisältää venyttelyä, pehmeitä liikkeitä sekä hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Hetken päätavoitteena on oman kehon kuuntelu sekä hyvä olo. Siirretään yhdessä ajatukset hetkeksi pois arkipäivän kiireistä. Tuokio soveltuu niin aloittelevalle kuin kokeneellekin liikkujalle. 

  Lisätietoja ja linkki Teamsiin tapahtumakalenterista: https://sydan.fi/lappi/tapahtuma/kehonhuoltohetki-et%C3%A4n%C3%A4/79352 

 

Toimintaa vertaistukihenkilölle:

Lapin ja Keski-Pohjanmaan vertaistukihenkilöt kokoontuvat kuukausittain yhteiseen teams-palaveriin, jossa käydään läpi yhteiset ajankohtaiset asiat, tulevat koulutukset ja tapahtumat. 

Tapaamisessa on mahdollisuus myös keskustella vertaistukitoiminnassa askarruttavista asioista ja saada tukea muista vapaaehtoisista. 

Osa tapaamisista teemallisia. 

Tulevat päivämäärät: 

Tiistai 20.2 klo 14–15 Lappi, Keski-Pohjanmaan vertaiset 

Tiistai 19.3 klo 14–15 (koko pohjoisen sydänalueen vertaistukihenkilöille) 

Lisätietoja ja linkki: https://sydan.fi/lappi/lapin-vertaistukihenkiloille/  

Yhdistyksille ja yhdistysaktiiveille: 

Digitukitunnit 

on suunniteltu järjestettäväksi kerran kuussa kello 10–11:
12.3., 9.4. ja 21.5. 

Digitukitunneille on laitettu aihe-ehdotuksia tapahtumakalenteriin, mutta jos teillä on jokin tietty tarve yhdistyksessä, mihin kaipaatte digitukea, olkaa yhteydessä Sallikseen ja katsotaan se aiheeksi sopivalle kerralle. Tarvittaessa voidaan järjestää digitukitunteja useamminkin ja ilta-aikaan.  

Yhdistysillat  

on suunniteltu järjestettäväksi aiempaan ajankohtaa, eli kello 17–19. Mikäli tämä ei saa kevään aikana kannatusta, palataan aiempaan, eli kello 18–20. 

28.2. Yhteinen sydäntyömme -käsikirja ja poiminnat toimintatiedustelusta
20.3. Kuntoutusohjaaja – Yhdistysiltaan ovat tervetulleita kaikki yhdistysten jäsenet
24.4. Järjestökysely ja toimintatiedustelu 
29.5. Terveiset Posion kevätpäiviltä ja kevätkokouksesta  

Kuten ennenkin, varataan Yhdistysilloissa aikaa kuulumisten vaihdolle, kysymyksille ja keskustelulle. Mikäli toivot jotain tiettyä aihetta käsiteltäväksi, ole yhteydessä Sallikseen. 

Sydänliiton ajankohtaisia uutisia yhdistysaktiiveille löytyy: https://sydan.fi/yhdistyspalvelu/ajankohtaista/

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot