Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydämeltä sydämelle-hanke aloittaa marraskuussa vertaistukihenkilöiden työnohjauksen

Sydämeltä sydämelle-hanke aloittaa marraskuussa vertaistukihenkilöiden työnohjauksen

Sydämeltä sydämelle -hanke järjestää ulkopuolisen työnohjaajan toteuttaman työnohjauksen Lapin Sydänpiirissä toimiville vertaistukihenkilöille. Työnohjaus toteutuu verkossa ryhmätyönohjauksena.

Anna-Reetta Kulppi
Julkaistu 26.10.2022

Vertaistukihenkilöt tekevät ihmissuhdetyötä läheisessä kontaktissa, kasvokkain, puhelimessa tai netin välityksellä. Vertaistukijat toimivat usein yksin, eikä heillä ole välitöntä mahdollisuutta keskustella esille tulleista aiheista. Tapahtumista ja kokemuksista voi tulla tarve puhua jonkun kanssa. Työnohjaus mahdollistaa vertaistukihenkilöinä toimiville oman yhteisön: vapaaehtoiset pääsevät keskustelemaan asioista oman vapaaehtoistoiminnan yhteisön kesken. Työnohjaus voi olla mahdollisuus myös pysähtyä oman tehtävän äärelle, sekä tehtävän herättämien tunteiden ja ajatusten ääreen. Uudet näkökulmat ryhmätapaamisissa voivat myös herätellä innostumista sekä motivaatiota.

Vertaistukitoiminta on vaativaa vapaaehtoistoimintaa. Vertaistukija kohtaa ihmisiä, joilla sydänsairauden lisäksi voi olla myös muu kuormittava elämäntilanne. Toisaalta myös vertaistukijan elämäntilanne voi muuttua.

Tarjoamalla työnohjausta voimme varmistua, että vertaistoimintaa tehdään yhteisömme arvojen ja ohjeiden puitteissa, luottamuksella ja itse vertaistukihenkilön jaksamista ja voimavaroja kunnioittaen ja huomioiden. 

Työnohjausta tarjotaan kaikille pohjoisella sydänalueella toimiville vertaisille ja se on vertaistukihenkilöille maksutonta. Työnohjaukset jatkuvat keväällä 2022. 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot