Hyppää sisältöön

Minä olen! – hyvinvointia kulttuurin keinoin

Hankkeen tavoitteena on edistää noin 30-55 -vuotiaiden työttömien osallisuutta ja hyvinvointia kulttuurin keinoin. Tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Tiedustelut: Kirsi Järvinen, puh. 044 244 0364 kirsi.jarvinen@sydan.fi

 

Hankkeen rahoitus ja toiminta-alue

Hanketta rahoittaa STEA. Toimintaa järjestetään Porin seudun työllisyyden kuntakokeilun paikkakunnilla Porissa, Ulvilassa ja Kokemäellä sekä toiveiden mukaan myös muualla Satakunnassa ja verkossa.

Lue lisää hankkeen taustoista ja toiminnasta alta.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumisesta Minä olen! -toimintaan, ota yhteyttä sivun alaosassa olevalla lomakkeella, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.

Hankkeen taustoja

Työttömyydellä on usein kauaskantoisia seurauksia, paitsi toimeentulon, myös heikentyneen terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Kulttuurilla ja taiteella on tutkitusti vahva yhteys fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisessä. Osallistumalla, joko tekijänä tai kokijana kulttuuripalveluihin, osallistuja saa voimavaroja arjessa jaksamiseen sekä hänen itseilmaisun keinonsa lisääntyvät.

Sydänpiirin Satakunnassa teettämän kyselyn mukaan yli puolet kohderyhmän vastaajista kertoi hyödyntävänsä kulttuuripalveluita harvoin ja kyselystä ilmeni selkeästi työttömien väsymys, turhautuminen ja aikaansaamattomuuden tunteet. Kiinnostusta kulttuuriin, itseilmaisuun ja omien voimavarojen vahvistamiseen kuitenkin on selvästi ja tähän tarpeeseen hanke vastaa.

Työtön – tule mukaan Minä olen! -toimintaan

Osallistujien mietteitä toiminnasta: ”Tärkeä ryhmä, mä tykkään. Selventää, mitä haluan tulevaisuudelta. Hyvä, että lähdin mukaan.”

Jos haluat muuttaa asenteita työttömyyttä kohtaan ja tulla nähdyksi sekä kuulluksi – tule mukaan Minä olen! -toimintaan.

Minä olen! -hyvinvointia kulttuurin keinoin on Satakunnan Sydänpiiri ry:n uudenlainen ja innostava kulttuuri-painotteinen hanke, jonka tavoitteina ovat mm. hyvinvoinnin ja elämänlaadun parantuminen, lisääntynyt omanarvontunne sekä yhdenvertaisuuden kokeminen. Tulla nähdyksi sekä kuulluksi ja muuttaa asenteita työttömyyttä kohtaan!

Osallistumalla Minä olen! -toimintaan pääset mm. tutustumaan eri kulttuurimuotoihin ja osallistumaan taidetyöpajoihin sekä tuomaan esille oman tarinasi. Osallistuminen auttaa sinua tunnistamaan/lisäämään omia vahvuuksiasi, löydät uusia itseilmaisukeinoja ja hyvinvointisi paranee.

Huom. sinun ei tarvitse olla taiteellinen osallistuaksesi toimintaan.

Sivun alaosassa olevasta linkistä voit osoittaa kiinnostuksesi toimintaan ja otamme sinuun yhteyttä. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään ja toiminta on vapaaehtoista.

Alkavat ryhmät:

Mikäli kiinnostuneita osallistujia löytyy, voimme aloittaa ryhmiä joustavasti eri puolilla Satakuntaa. Ryhmään otetaan 3-7 osallistujaa. Ota yhteyttä ja kysy mahdollisuudesta osallistua tai ohjata asiakkaita mukaan toimintaan.

Tulossa

ULVILA – tiistaisin, elokuussa 2022

NAKKILA – perjantaisin, elokuussa 2022

 

Seuraa hanketta sosiaalisessa mediassa

Instagram Twitter

Tilaa uutiskirje (n. 4 kertaa/vuosi)

Uutiskirjeen tilaus

Testaa kulttuurihyvinvointisi leikkimielisellä testillä

Kulttuurihyvinvointi -testi

Löydä persoonaasi sopiva luova tehtävä

Luova tehtävä