Hyppää sisältöön

Tuetut lomat

Kaipaatko virkistystä? Tuettu loma tarjoaa mahdollisuuden irtiottoon arjesta ja vertaistukeen.

Tuetut lomat järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH:n) kanssa.

Kuka voi hakea tuetulle lomalle?

MTLH:n vertaislomat järjestetään yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kanssa. Lomat on tarkoitettu kyseisen kohderyhmän hakijoille sekä heidän puolisoilleen ja perheilleen. Sinun ei tarvitse olla minkään järjestön jäsen voidaksesi hakea lomalle. Esimerkki: Sydänpiirien lomat on tarkoitettu sydän- ja verisuonisairautta sairastaville aikuisille ja läheisille. Hakijan ei kuitenkaan tarvitse kuulua Sydänyhdistykseen. Tuetun loman voi saada korkeintaan joka toinen vuosi. Ensi kertaa hakevat ovat etusijalla. Tutustu vertaislomiin täällä.

Lue lisää ja käy täyttämässä sähköinen lomatukihakemus täältä.

Vertaistukea ja vertaisryhmätoimintaa

Vertaistuen sekä vertaisryhmätoiminnan rooli lomilla on merkittävä. Lomilla voi jakaa kokemuksia ja saada voimavaroja arjen tueksi. Useimmilla lomilla on mukana vapaaehtoinen lomaohjaaja. MTLH:n lomat antavat mahdollisuuden arjen irtiottoon ja vertaistukeen samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Huomioithan, että tuettu loma on eri asia kuin kuntoutus tai sopeutumisvalmennus.

Kiinnostaako vapaaehtoisena lomaohjaajana toimiminen? Lue mitä vapaaehtoiselta odotetaan: Vapaaehtoisen tehtävät ja rooli lomalla.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot