Hyppää sisältöön
Etusivu / Onnea sydänyhdistyksille pyöreistä vuosista!

Haluamme onnitella 50-vuotiaita sydänyhdistyksiä!

Vuosi 2022 on ollut isojen juhlien aikaa. Olemme saaneet juhlistaa useita pyöreitä täyttäneitä sydänyhdistyksiä.

Syksyn aikana tasavuosia ovat juhlistaneet Lammin Seudun, Teuvan ja Alajärven sydänyhdistykset. On hienoa, että yhdistykset viettävät juhlaa kukin omalla tavallaan ja yhdistyksen näköisesti – osa juhlii upeasti järjestetyissä, hienosti väkeä keränneissä, juhlatilaisuuksissa, osassa juhlia on vietetty yhdistysten aktiivisen toiminnan ohessa kerhoissa, jumpissa ja kokoontumisissa, jolloin kaikki osallistujat ovat päässeet osaksi juhlintaa.

Nämä yhdistykset tekevät aktiivista ja vilpitöntä vapaaehtoistyötä sydänpotilaiden, läheisten ja muiden sydänterveydestä kiinnostuneiden sydänyhdistyksen toiminta-alueen asukkaiden hyväksi. Sydänyhdistykset kulkevat ihmisen rinnalla tarjoten tietoa, tukea ja turvaa. Yhdistykset järjestävät erilaisia tapahtumia ja aktiivista säännöllistä toimintaa. Lammilla voikin osallistua sydänyhdistyksen järjestämille retkille ja tavata yhdistyksen perinteisillä Pellavamarkkinoilla,  Teuvalla lähteä mukaan aktiivisesti toimiviin sydänjumppaan tai sydänkahvilaan ja Alajärvellä tutustua sydänasiaan esimerkiksi apteekkitapahtumissa tai osallistua yhteisiin kävelytapahtumiin.

50-vuoden ikään ehtineissä sydänyhdistyksissä ja niiden toimintaympäristössä eletään myös muutoksien aikaa, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden vaihteessa. Samaan aikaan muutoksia tapahtuu  myös yhdistyksissä kun esimerkiksi Teuvalla pitkäaikainen puheenjohtaja Katri luovuttaa puheenjohtajan nuijan seuraajalleen. On merkityksellistä, että yhdistykset uskaltavat tehdä muutoksia sekä toimintaansa että rakenteisiinsa ja siten vahvistaa mahdollisuuksia vaikuttaa esimerkiksi kunnan hyvinvoinnin edistämiseen.

Kiitos Lammin Seudun, Teuvan ja Alajärven Sydänyhdistykset tekemästänne aktiivisesta ja pitkäjänteisestä työstänne!

Jotta mahdollisimman harva sairastuisi ja yhä harvempi kuolisi
ennenaikaisesti sydän- ja verisuonisairauksiin.
Jotta kukaan sairastunut tai hänen läheisensä ei jäisi yksin.

Tampereella 9.12.2022 Sydän-Suomen alue ry

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot