Hyppää sisältöön

Kuntoutus

Kaipaatko lisää tietoa, taitoa ja tukea sairauteesi liittyen sekä käytännön vinkkejä omahoitoon? Tavoitteenamme on löytää juuri sinun elämääsi sopivimmat askelmerkit hyvään arkeen. Tarjoamme sinulle kursseja sekä tutkittua että kokemusperäistä tietoa sydänsairauden kanssa elämisestä ja siitä toipumisesta. Haluamme tukea myös läheisiäsi ja tarjota heille eväitä ja näkökulmia sydänsairauteen ja sen kanssa elämiseen.

Lue myös monipuolisia sisältöjämme sydan.fi palvelustamme.

Onko sinulla kysymyksiä kuntoutumisesta tai kurssitoiminnasta? Olethan yhteyksissä toipumisen tuen asiantuntijaan Tuula Vimpeliin 040 843 2876 | tuula.vimpeli@sydan.fi

Sydänliiton kurssit

Sydänliiton kurssit (kurssien aiempi nimi sopeutumisvalmennus- tai sope-kurssi) sopivat kaikille sydänsairauksiin sairastuneille. Osa kursseista on suunnattu sairastuneille ja osaan voi osallistua sekä sairastunut että hänen läheisensä. Kaikki kurssit ovat osallistujille maksuttomia.

Lue lisää Sydänliiton kursseista

 

Sopeutumisvalmennuskurssit

Sopeutumisvalmennuskursseja järjestetään pirkanmaalaisille, äskettäin sydänsairastuneille henkilöille. Kurssien tavoitteena on tukea sopeutumista sairauden aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Toteutamme kursseja yhdessä Tampereen Sydänsairaalan kanssa.

Kursseille hakeudutaan Tampereen Sydänsairaalan kuntoutusohjaajien kautta.

Lisätietoa kuntoutusohjauksesta

Kelan kurssit

Kela järjestää kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, nuorille ja aikuisille sekä heidän perheilleen ja läheisilleen.

Sopeutumisvalmennuskurssit auttavat kuntoutujaa ja hänen perhettään sopeutumaan sairauden tai vamman mukanaan tuomiin muutoksiin. Kuntoutuskurssilla kuntoutuja saa tukea sairaudesta tai vammasta kuntoutumiseen. Kursseilta saat tietoa sairaudestasi, vertaistukea sekä tukea arjen toimintoihin. Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutuksena.

Lue lisää Kelan kursseista

Tuetut lomat

Viisi lomajärjestöä järjestävät lomia ihmisille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta lomaan kodin ulkopuolella. Lomat myönnetään taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein. Esimerkiksi pienituloisuus, yksinhuoltajuus, työttömyys, yksinäisyys ja sairaudet vaikuttavat. Lomaan kuuluu majoitus, täysihoito ja ohjelma. Lomailija maksaa omavastuuosuuden ja matkat lomapaikalle.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee tuettujen lomien järjestämistä.

Tutustu lomajärjestäjiin ja hae lomalle

Hakijan henkilötietojen käsittely

Suomen Sydänliitto ry vastaa kursseihinsa liittyvistä henkilötiedoista. Sydänliitto, alueellinen sydänpiiri, sydänalue tai valtakunnallinen sydänyhdistys kerää, käsittelee ja käyttää hakijan henkilötietoja kurssitoiminnassaan. Tietoja käsittelevät vain ne henkilöt, joilla on työnsä puolesta siihen oikeus. Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena ja perusteena on osallistujien valinta kursseille, kurssien järjestelyihin liittyvät toimet sekä kurssitoimintaan liittyvä raportointi.

Lue lisää

Sydänliiton kurssit

Kurssikalenteristamme löydät kaikki sydänyhteisön kurssit. Voit hakea erilaisia kursseja suodattimien avulla.

Lue lisää kuntoutumisesta
Sydänliitto

Sydänliitto mukana Pieni ele -keräyksessä

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sairastumisesta toipuminen

Lue artikkeli
Sydänliitto

Masennus, alakuloisuus ja sydänsairaus

Lue artikkeli
Sydänliitto

Uusi kysymys

Lue vastaus
Sydänliitto

Tulppa-ryhmäkuntoutus teki paluun Ilomantsiin

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sydänliiton kursseilta toiveikkuutta tulevaisuuteen

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot