Hyppää sisältöön

Sydänturvallisuus

Työtä elvytysosaamisen ja -rohkeuden sekä sydäniskurimäärän lisäämiseksi

Toimintamme yhtenä painopistealueena on sydänturvallisuuden edistäminen toiminta-alueellamme. Teemme työtä asukkaiden elvytysosaamisen ja -rohkeuden sekä sydäniskureiden määrän lisäämiseksi.

Sydänturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteyksissä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Anne Kettulaan anne.kettula@sydan.fi p. 050 540 5577.

Tutustu myös: Tietoa sydänturvallisuudesta

Sydänturvallisuutta Kanta-Hämeeseen

Hämeen ELY-keskus rahoittaa EU:n maaseuturahastosta sydänturvallisuustyötä Kanta-Hämeessä vuosina 2024-2026.

Toiminnan päätavoitteena on hyvinvoinnin ja turvallisuuden lisääntyminen Kanta-Hämeen maaseutualueilla vahvistamalla asukkaiden ja yhteisöjen osaamista ja yhteistyötä. Tätä tavoitetta toteutamme lisäämällä ja tukemalla asukkaiden ja toimijoiden

  • mahdollisuuksia saada sydäniskuri käyttöön sydänpysähdystilanteen sattuessa,
  • tietoa ja osaamista sydänturvallisuudesta ja auttamisvalmiuksia sekä
  • aktiivisuutta varautua sydänpysähdystilanteisiin ennalta.

Hankekokonaisuuteen kuuluu sekä investointihankeosuus 25-30 sydäniskurin hankkimiseksi että kehittämishankeosuus elvytysvalmiuksien ja osaamisen lisäämiseksi.

Lisätietoa toiminnasta Kanta-Hämeessä saa Anne Kettulalta (yhteystiedot yllä).

Sydänturvallisuutta Säästöpankkisäätiöiden tuella

Vuosina 2023-2024 koordinoimme sydänturvallisuuden edistämistyötä Säästöpankkisäätiöiden myöntämällä tuella Etelä-Pohjanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Töysän ja Kuortaneen säästöpankkisäätiöt rahoittavat toiminta-alueilleen yhteensä 24 sydäniskuria lämpökaappeineen. Sydäniskurien sijoittelussa tukevat Alajärven, Alavuden seudun, Ilmajoen, Seinäjoen sekä Ähtärinjärven Sydänyhdistykset.

Hauhon Säästöpankkisäätiö rahoittaa viisi sydäniskuria lämpökaappeineen. Hankkeessa ovat mukana Hauhon, Hämeenlinnan seudun, Lempäälän ja Toijalan Seudun Sydänyhdistykset.

LIsäksi Rengon Säästöpankkisäätiö on rahoittamassa kolmea sydäniskuria, joista kaksi sijoitetaan Renkoon ja yksi Riihimäelle yhdessä Hämeenlinnan seudun Sydänyhdistyksen kanssa.

Uusien Sydäniskurien sijoituspaikkojen valinnan lähtökohtana ovat Sydänturvallinen Suomi https://sydanturvallinensuomi.sydan.fi verkkopalvelu sekä karttapalvelu https://defi.fi.  Uuden sydäniskurin saajatahon kanssa järjestetämme yhdessä avoimen sydänturvallisuustilaisuuden lähialueella asuville ja asiasta kiinnostuneille.

Iskua Etelä-Pohjanmaalle – elvytystaitoja ja sydäniskureita kyliin (2020-2022)

Toteutimme Maaseuturahoituksella (ELY-keskus Etelä-Pohjanmaa) hankkeen yhdessä Punainen Risti, Länsi-Suomen piirin kanssa Etelä-Pohjanmaalla. Hankkeessa järjestettiin yhteensä 155 maksutonta sydänturvallisuustapahtumaa, joissa jaettiin tieto ja lisättiin osaamista elvytyksestä, sydäniskurin toiminnasta ja sen käytöstä. Sydäniskurimäärä defi.fi sydäniskurirekisterissä lisääntyi sadasta sydäniskurista 328 sydäniskuriin. Hanke vahvisti Etelä-Pohjanmaan sydänturvallisuuden tasoa merkittävästi. Maakunta on Suomen neljänneksi sydänturvallisin maakunta Keski-Suomen, Satakunnan ja Pohjanmaan jälkeen. Sydänturvallisuuden edistämisen malli on siirrettävissä myös muille toiminta-alueillemme.

Hankeraporttiin: Loppuraportti 5.4.2023_Iskua_EPlle_ liitteineen 1-7

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot