Hyppää sisältöön

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Sopivan vertaistukihenkilön voit löytää sivuston alalaidassa olevan Sydänliiton vertaistukihaun kautta. Voit ottaa myös yhteyttä Sydän-Suomen alueen vertaistoiminnan kehittäjä Carita Sinkkoseen p. 040 556 3320 carita.sinkkonen@sydan.fi tiedustellaksesi itsellesi sopivaa vertaistukihenkilöä.

Sairaalavertaiset vierailevat säännöllisesti Sydänsairaalan toimipisteissä TAYS:ssa, Hatanpäällä ja Hämeenlinnassa. Lisätietoa sairaalavertaistoiminnasta:

SAIRAALAVERTAISET

Anna palautetta

Oletko jutellut Sydänliiton vertaistukihenkilön kanssa? Anna palautetta kohtaamisestasi. Saatoitte jutella puhelimessa, kirjoitella tai tavata kasvokkain. Palaute annetaan anonyymisti. Kehitämme toimintaamme palautteen perusteella – lämmin kiitos palautteestasi!

Anna palautetta

Haluaisitko sinä vertaistukihenkilöksi?

Toimintaan mukaan haluavien kanssa keskustellaan ja tehdään yhdessä päätös vertaistukihenkilöiden peruskoulutukseen osallistumisesta.  Vertaistukihenkilöillä on yhteisiä tapaamisia ja toimintaan saa tukea. Jos sinua itseäsi kiinnostaisi toimia vertaistukijana, voit olla yhteydessä vertaistoiminnan kehittäjä Carita Sinkkoseen p. 0405563320 carita.sinkkonen@sydan.fi .

 

Sydän-Suomen alueella mahdollistetaan sydänsairastuneiden ja läheisten tasa-arvoinen tuen saanti Sydämestä sydämeen -hanketoiminnan avulla. Toiminnalla pyritään vahvistamaan ja monipuolistamaan vertaistuen olemassa oloa ja tunnustamista osana potilaan hoitopolkua. Toiminnan avulla tuotetaan laadukasta vertaistukihenkilötoimintaa ja matalan kynnyksen vertaistuellisia osallistumisen mahdollisuuksia. Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista.

 

Etsi vertaistukihenkilö

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä hakukriteerillä, esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Tarinoita ja artikkeleita vertaistuesta
Sydänliitto

Facebookissa neljä Sydänliiton ylläpitämää vertaistukiryhmää

Lue artikkeli
Sydänliitto

Vihdoinkin tavataan, vertaiset!

Lue artikkeli
Sydänliitto

Mistä vertaistukea?

Lue vastaus