Hyppää sisältöön

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Sopivan vertaistukihenkilön voit löytää sivuston alalaidassa olevan Sydänliiton vertaistukihaun kautta. Voit ottaa myös yhteyttä Sydän-Suomen alueen vertaistoiminnan kehittäjä Carita Sinkkoseen p. 040 556 3320 carita.sinkkonen@sydan.fi tiedustellaksesi itsellesi sopivaa vertaistukihenkilöä.

Sairaalavertaiset vierailevat säännöllisesti Sydänsairaalan toimipisteissä TAYS:ssa, Hatanpäällä ja Hämeenlinnassa sekä Seinäjoen keskussairaalassa. Lisätietoa sairaalavertaistoiminnasta:

SAIRAALAVERTAISET

Kerrothan kokemuksestasi vertaistukihenkilön kanssa!

Kohtasitko äskettäin Sydänliiton vertaistukihenkilön? Saatoitte jutella puhelimessa, kirjoitella tai tavata kasvokkain. Voit antaa meille tärkeää palautetta nimettömänä oheisen lomakkeen kautta. Vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Kehitämme toimintaamme palautteen perusteella – lämmin kiitos palautteestasi!

Kohtasin vertaistukihenkilön

 

Osallistuin vertaistukiryhmään

Haluaisitko sinä vertaistukihenkilöksi?

Toimintaan mukaan haluavien kanssa keskustellaan ja tehdään yhdessä päätös vertaistukihenkilöiden peruskoulutukseen osallistumisesta.  Vertaistukihenkilöillä on yhteisiä tapaamisia ja toimintaan saa tukea. Jos sinua itseäsi kiinnostaisi toimia vertaistukijana, voit olla yhteydessä vertaistoiminnan kehittäjä Carita Sinkkoseen p. 0405563320 carita.sinkkonen@sydan.fi .

 

Etsi vertaistukihenkilö

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä hakukriteerillä, esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Tarinoita ja artikkeleita vertaistuesta
Sydänliitto

Vertaistukijan roolista

Lue vastaus
Sydänliitto

Lumi syntyi sydän rikki

Lue artikkeli
Sydänliitto

Vertaistukea sepelvaltimotautia sairastaville

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot