Hyppää sisältöön
Etusivu / Sinustako vertaistukihenkilö?

Vertaistukihenkilö on sydänsairastunut tai sairastuneen läheinen, joka on selvinnyt sairastumisen aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Vertaistukihenkilö keskustelee, kuuntelee ja kannustaa. Hän on vapaaehtoistoimija, tavallinen ihminen, joka auttaa ja ymmärtää toista samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa omien kokemustensa perusteella.

Vertaistukihenkilöiden peruskoulutuksesta jokainen toimintaan mukaan tuleva saa valmiudet kunnioittavaan ja tasa-arvoiseen kohtaamiseen sekä voimavaroja tukevaan keskusteluun. Koulutuksen aikana selviävät Sydänliiton vertaistukitoiminnan perusteet sekä käytännöt.

Sydänalueellamme on monipuolista vertaistukitoimintaa. Voit halutessasi toimia sairaala- tai kurssivertaisena, vetää sydänyhdistyksessä vertaistukiryhmää tai vaikkapa sydänkahvilaa. Jos haluaisit toimia vertaistukihenkilönä, otathan yhteyttä vertaistukitoiminnan kehittäjään Caritaan, carita.sinkkonen@sydan.fi p. 0405563320. Erityinen tarve on työikäisille vertaistukihenkilöille.

Vertaistukihenkilön peruskurssi Jyväskylässä 30.9.-1.10.2022, ilmoittautuminen viimeistään 8.9., lisätiedot  Vertaistukihenkilön peruskoulutus, Jyväskylä 

Vertaistukihenkilön peruskurssi verkossa kolme torstaita 27.10., 3.11. ja 10.11. klo 17–20. Ilmoittautuminen viimeistään 21.10., lisätiedot Vertaistukihenkilön peruskoulutus verkossa

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot