Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänliiton kaksi sydänpiiriä yhdistivät voimansa: syntyy Sydän-Suomen alue

Hämeenmaan Sydänpiiri ja Etelä-Pohjanmaan Sydänpiiri yhdistyvät 1.1. 2022 muodostaen Sydän-Suomen alueen. Sydän-Suomen alueeseen kuuluu 35 paikallista sydänyhdistystä, jotka toimivat 52 kunnan alueella Etelä-Pohjanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Alueella asuu noin 900 000 henkilöä.

Sydän-Suomen alue jatkaa Etelä-Pohjanmaan ja Hämeenmaan Sydänpiirien vahvaa työtä toteuttaen Sydänliiton tavoitteiden mukaista toimintaa sekä yhdistyksen sääntömääräisiä tehtäviä.

” Sydämemme asia on ettei alueellamme kukaan kuolisi ennenaikaisesti sydän- ja verisuonisairauksiin ja ettei kukaan sairastuneista jäisi yksin. Tuomme myös sydänsairauden asiakasnäkökulman sosiaali- ja terveyshuollon uudistukseen. Sydänpotilaiden hoitopolkujen kehittäminen tulevilla hyvinvointialueilla sekä paikallisten toimijoiden tukeminen tässä työssä on ydintehtäviämme”, sanoo uuden Sydän-Suomen alueen puheenjohtaja Jyrki Liljeroos.

Sydän-Suomen alueen toiminnanjohtaja on Ulla Harala, joka aiemmin toimi Hämeenmaan Sydänpiirin toiminnanjohtajana. Aiemmin Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin toiminnanjohtajana toiminut Heidi Karjanlahti jatkaa uudessa yhdistyksessä kehittämispäällikkönä. Sydän-Suomen alueella tehtävissään jatkavat edelleen kuntoutuksen kehittäjä Tuula Vimpeli ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Anne Kettula. Toimipisteet sijaitsevat Seinäjoella ja Tampereella. Paikalliset yhdistykset jatkavat niin ikään aktiivista toimintaansa.

Lisää aikaa sydäntyölle

Sydän-Suomen alueen muodostamisen taustalla on tavoite vahvistaa sydänyhteisön mahdollisuuksia toimia uusilla hyvinvointialueilla ja yhteistoiminta-alueella.

”Yhdistyminen tarkoittaa käytännössä sitä, että uudistamme tekemisen sisältöjä ja jaamme vastuita uudella tavalla saadaksemme enemmän aikaa itse sydäntyöhön. Esimerkiksi jatkossa emme tee hallinnossa päällekkäistä työtä kahdessa piirissä”, kertoo Ulla Harala. Ulla Harala keskittyy tehtävässään erityisesti paikallisten sydänyhdistysten kehittämistoimintaan. Hän myös vastaa jatkossa Sydän-Suomen alueen hallinnollisesta johtamisesta.

”On tärkeää kuvata, millainen rooli meillä sydänjärjestönä on sydänsairauksien ennaltaehkäisyssä, sydänpotilaiden ja läheisten kanssa tehtävässä työssä ja minkälaista tukea ja palvelua voimme heille tarjota hoitopolun eri vaiheissa”, toteaa Heidi Karjanlahti. Hän tekee vaikuttamistyötä sote-uudistukseen liittyvissä asioissa ja sydänjärjestön roolin kirkastamiseksi hoitopoluilla yhteistyössä hyvinvointialueiden päättäjien, terveydenhuollon ammattilaisten ja järjestötoimijoiden kanssa.

Hämeenmaan Sydänpiirin ja Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin yhteisessä syyskokouksessa 20.11.2021. hyväksyttiin uuden yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2022. Samassa kokouksessa alueen puheenjohtajaksi valittiin Jyrki Liljeroos. Hallitukseen valittiin 12 henkilöä. He ovat Irmeli Elo, Jarmo Hietala, Markku Jokela, Pasi Lehto, Timo Luopajärvi, Marja-Leena Niemelä, Merja Niinivehmas, Jukka Okslahti, Katja Ranta-aho, Sari Rautio, Marjatta Saviniemi ja Arto Urhonen.

Kiitämme lämpimästi Sydän-Suomen alueeseen kuuluvia Sydänyhdistyksiä, Sydänliittoa ja koko sydänyhteisöä innostuneesta ja kannustavasta keskustelusta uudistumisprosessissa. Ensi vuonna otamme ensi askelia yhdessä ja aloitamme toiminnan hyvin myönteisessä hengessä.

 

Ulla Harala                                Heidi Karjanlahti                     Jyrki Liljeroos

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot