Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänturvallisuus kohenee kuudella paikkakunnalla.

Sydän-Suomen alueella käynnistyi elokuussa 2023 Töysän ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiön rahoittama 24:n sydäniskurin hankinta ja sijoittamisen koordinointihanke. Hanketta luotsaa Sydän-Suomen alueelta vapaaehtoistoiminnan kehittäjänä Anne Kettula. Alkuvaiheessa olemme päässeet vauhtiin Seinäjoen Sydänyhdistyksen, Ilmajoen Sydänyhdistyksen ja Alavuden seudun Sydänyhdistyksen kanssa pitämällä suunnittelukokoukset, jossa löydettiin sopivat sijoituspaikat uusille sydäniskureille ja rakennusten ulkoseiniin kiinnittäville lämpökaapeille. Sijoituspaikat perustuivat Sydänturvallinen Suomi verkkopalvelusta löytyviin kehittämisen suosituksiin.

Sijoituskohteet on kontaktoitu ja välineet toimitettu lähes kaikkiin kohteisiin. Seinäjoen alueelle 8kpl, Ilmajoen alueelle 3kpl, Alavudelle 4 kpl, Töysän alueelle 1 kpl ja Kuortaneelle 3 kpl.

Sydänyhdistysten paikallistuntemus on ollut tärkeänä apuna hankkeen edistymisessä. Sydänturvallisuustilaisuudet pidetään jokaisessa kohteessa. Mahdollisuuksiensa mukaan, Säästöpankkisäätiön edustajat ja sydänyhdistykset ovat omilla toiminta-alueillaan mukana sydänturvallisuustilaisuuksissa.

Alajärven ja Ähtärinjärven Sydänyhdistysten kanssa suunnittelukokoukset ovat tulossa lähiaikoina. Alajärvelle sijoitetaan 3 , Lehtimäelle 1 ja Ähtäriin 1 uusi sydäniskuri.  Hanke jatkuu keväälle 2024.

Seuraavat valokuvat ovat jo järjestetyistä sydänturvallisuustilaisuuksista.

Sydäniskurit lämpökaapissa, saatavana 24/7

Käytännön harjoittelua Nurmon Haalitalolla 4.10.2023

Huissin Urheilutalolla keskustellaan sydänturvallisuudesta kahvituksen lomassa 7.10.2023

SYdäniskurin toiminnan esittelyä ja elvyksessä laitteen käyttöopastusta Luomankylän koululla 23.10.2023

Kaikista sydänturvallisuustilaisuuksista tehdään yhtenäinen mainos laajaan jakeluun.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot