Hyppää sisältöön

Tule liikkumaan kanssamme sisällä ja ulkona!

Yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa pyrimme rohkaisemaan ja motivoimaan alueemme ikäihmisiä liikkumaan ohjatusti ja turvallisesti. Yhteistyö alkoi 2021 ja jatkuu kevääseen 2025.

Liikuntaryhmät kokoontuvat Sydäntalon liikuntatiloissa, Oltermannintie 8, Oulunkylä. Ulkoliikunta toteutetaan eri paikoissa ja niihin useimmiten sisällytetään joku kulttuurikohde tai muu mielenkiintoinen paikka. Myös eri lajeihin tutustumisia järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Kaikista tapahtumista ilmoitetaan yhdistyksen viestikanavilla ja ilmoittautumiset kuhunkin tapahtumaan ohjaajille.

Tervetuloa mukaan!

 

Hankkeen tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on lisätä osallistujien sekä psyykkistä- että fyysistä hyvinvointia. Tavoitteen saavuttamiseksi tutustumme useisiin eri liikuntalajeihin ammattilaisten vetäminä ja yhdistämme liikuntaa kulttuuritapahtumiin. Ohjelmaan sisältyy sekä fyysisiä- että psyykkisiä harjoitteita kuten asahia ja meditaatiota.

Hyödynnämme erilaisia digitaalisia alustoja ja puhelimen sovelluksia helpottamaan yhteydenpitoa, tuomaan lisätietoa tutustumisen kohteista ja motivoimaan ihmisiä liikkumisen lisäämiseen seuraamalla omia liikkumisen ja hyvinvoinnin tekoja. 

Hankkeen ohjelma pyritään toteuttamaan mielenkiintoisena, iloa ja kuntoa lisäävänä ja yhteisöllisyyttä vahvistavana kokonaisuutena. 

Katso mitä kaikkea mukavaa olemme kokeneet

Yhteydenotot ja tiedustelut: Sirpa Tuominen, puh. 041 522 9023 tai sirpa.tuominen@live.fi

 

  • Postinumerobongauksissa  tutustumme Helsingin eri asuinympäristöihin. Myös hankkeeseen osallistuvat saavat halutessaan esitellä oman postinumeronsa asuinympäristöä. Sessiot edistävät toimintakykyä ja fyysistä kuntoa. Ne sisältävät kävelyä, lihaskunto liikkeitä, venytyksiä ja toistuvat viikoittain.
  • Lajikokeilujen kautta osallistujat voivat löytää jonkin uuden lajin tai liikuntamuodon. Samasta lajista innostuvat voivat jatkaa harrastusta keskenään. Tarjoamme useita lajeja kuten karate, voimaharjoittelu, asahi, tanssilliset tunnit ja useita palloilulajeja; jalkapallo, padel ja sulkapallo. Tapahtumien tarkoitus ei ole pelkästään kunnon parantuminen vaan tuottaa iloa, hyvää mieltä ja onnistumisen kokemuksia. 
  • Olemme tarjonneet sydänkuntoutujille 4-viikon Sydänmindfulness® -kursseja. Hankkeen puitteissa voimme tarjota mahdollisuuden myös muille helsinkiläisille ikäihmisille tutustua mindfulnessin harjoittamiseen. Viikoittainen tapahtuma sisältää Mindfullness- meditaatiota, rentous- ja hengitysharjoituksia. Tutkimuksissa on todettu, että meditaatio hidastaa vanhenemista, vähentää stressiä, lisää onnellisuutta ja ehkäisee masennusta.

Tuntikuvaukset yhdistyksemme erilaisille liikuntatunneille

Liikuntaryhmät

Tutustu lukujärjestykseen

Syksyn 2024 aikataulut

Tutustu ohjaajiin

Ohjaajat

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot