Hyppää sisältöön
Etusivu / Ensimmäisen voimaharjoitteluryhmän kokemukset

Voimaharjoitteluryhmä tammi- helmikuussa 2024

Lihasvoimien ylläpito on hyvin tärkeää ikääntyville eikä voiman kasvattaminen ole iästä kiinni. Lihasvoimaharjoittelu vahvistaa merkittävästi lihaksia ja luustoa sekä vähentää kehon rasvakudoksen määrää ja on varsinaista terveysliikuntaa. Jo muutaman kuukauden pituinen säännöllinen voimaharjoittelu lisää iäkkäiden lihasvoimaa 10–30 %. Lihasvoimaharjoittelu on vanhenemiseen liittyvän lihaskadon (sarkopenia) tärkein ehkäisy- ja hoitomuoto ja lisäksi se ylläpitää tai jopa lisää luun lujuutta molemmilla sukupuolilla. Tuoreimpien tutkimusten mukaan lihasvoimaharjoittelu on myös todellista aivojumppaa ja parantaa myös mielialaa. Voimaharjoittelu sopii hyvin sydäntapahtuman kokeneille.

Innokas kymmenen hengen ryhmä aloitti tavoitteellisen kahden kuukauden voimaharjoittelujakson tammikuun 2024 alussa. Tavoitteenamme oli havaita miten intensiivinen voimaharjoittelu vaikuttaa meihin ja saada lisää lihasvoimaa. Treenejä meillä oli kaksi kertaa viikossa.

Nousujohteinen harjoitteluohjelma toteutettiin vapaapainoilla ja toiminnallisilla harjoitteilla. Jakson aluksi kultakin mitattiin maksimipainot kahdeksan eri liikkeen osalta. Maksimipainosta laskettiin 0,70 kertoimella ensimmäisen kuukauden treenivastukset suoritettaviin toistosarjoihin. Kuukauden kuluttua nostimme treenipainojen määrää. Jaksoon sisältyi myös luento ravinnosta ja kehonhuoltotunteja.

Osallistujat olivat hyvin motivoituneita ja sitoutuneita työskentelemään oman hyvinvointinsa eteen. Parityöskentelyn koettiin antavan varmuutta ja motivaatiota treenaamiseen  ja lisäävän treenin tehokkuutta.

Jakson lopulla yleisesti koettiin, että olimme saavuttaneet tavoitteemme; lihasvoima on lisääntynyt, keho on jämäkämpi ja ryhtikin on parantunut.

Asiakaskommentteja

  • Kokonaisuus oli hyvä; voimaharjoittelua, ravintoluento ja kehonhuoltotunnit
  • Lihasvoimaa tullut tässä ajassa rutkasti lisää, lihakset alkavat jopa näkyä
  • Kunpa saisimme voimaharjoittelun ensi syksynä vakitunniksi
  • Tunti on liian lyhyt aika lämmittelylle, harjoittelulle. Puolitoista tuntia olisi ollut sopivampi aika. Venyttelyille ei ollut aikaa.
  • Ryhmässä syntyi hyvä yhteistyöhenki ja parityöskentely tuki treenaamisen onnistumista

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot