Hyppää sisältöön
Etusivu / Helsingin kaupungin hanke ikäihmisten liikkumisen edistämiseksi 2021 – 2023

Yhteistyö Helsingin Kaupungin kanssa alkoi syyskuussa 2021. Hankkeeseen osallistuville on tarjottu monenlaisia liikkumaan ja lähtemään innostavia tilaisuuksia. Aluksi oli muutama tapaaminen Teamsin välityksellä kevyen jumpan ja jutustelun merkeissä. Sen jälkeen alkoi eri kohteisiin teemoitetut ulkoilut ja Sydäntalon liikuntatiloissa tapahtuneet vesi-, kuntosali- ja salijumpat. Osallistuminen ulkoliikuntaan on ollut maksuton. Jumppiin on voinut osallistua puoleen hintaan

Yhdistyksemme sai hankkeelle jatkoa kevääseen 2023 saakka. Toimintaan tulee monia uusia elementtejä, teematunteja ja lajikokeiluja. Ohjaajat ovat ammattitaitoisia ja kaikki toiminta suunnitellaan ikäryhmälle sopivaksi, joten niihin on turvallista osallistua.

Helsinki tutuksi -teemalla olemme käyneet ryhmien kanssa ohjatusti liikkumassa erilaisissa mielenkiintoisissa kohteissa. Tavoitteenamme on aktivoitua käyttämään julkisia liikennevälineitä, selvittämään reittejä ja hakeutumaan liikkumaan erilaisiin ympäristöihin ja kaikkiaan madaltamaan näin liikkeelle lähtemisen vaikeutta. Olemmekin saaneet n. 30 helsinkiläistä ikäihmistä osallistumaan ulkoliikuntaan. Monet heistä ovat iloisia tämän tyyppisestä toiminnasta, koska omin päin ei tule lähdettyä. Liikuntaryhmiin on osallistunut n. 10 henkilöä/ryhmä.

Ryhmät ovat ulkoilleet syksyn aikana tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Toiminta jatkuu syksyllä 2022.  Hankkeen mindfulness SMF (sydänmindfulness) harjoitukset maanantai-iltaisin 12.9. -19.12.2022 klo 17.15 – 18.45 , Sydäntalon liikuntatiloissa Oltermannintie.

Syksyllä 2021 ja keväällä 2022 toteutui yhteistyössä Tapanilan Erän kanssa Seniorikarate -harjoitukset, jotka jatkuvat myös syksyllä tiistaisin 6.9. -13.12.2022 klo 12.30 – 13.30

Tiistaisin kasvatamme digitaitoja Teams -jumppatuntiin osallistumisen kautta. Tunnit ovat klo 11.00 – 12.00. Teams -etäjumppatunnille voit osallistua turvallisesti omasta kodista.

Uusina toimintamuotoina syksyllä aloitamme teematunnit, jotka toteutetaan maanantaisin klo 12.00 – 13.00 sekä torstaisin klo 15.00 – 16.00  kuukauden kestävinä lajikokeiluina. Lajeja ohjaa aina kunkin lajin ammattilainen. Syksyllä 2022 on tarjolla maanantaisin tanssillinen kehonhuolto, sulkapallo, itämainen tanssi, Padel ja torstaisin jooga, ASAHI, kävelysähly, Kuntonyrkkeily.

Syksy 2021 oli säiden puolesta suotuisa ja saimmekin toteutumaan yli 20 kaupunkikävely-ryhmää. Kohteina olivat mm: Seurasaari, Kaisaniemi, Paloheinä, Mustikkamaa, Kivinokka, Keskusta/patsaat/presidenttien jäljillä, Suomenlinna, Uutela, Töölönlahti, Eira/suurlähetystöt, Kruununhaka/ rakennukset, Olympiastadion. Keväällä 2022 kaupunkikävelyt jatkuivat ja myös syksyllä liikumme eri paikoissa kolmena päivänä viikossa.

Yhteistyökumppanina on ollut Metropolian AMK, jonka opiskelijat, opiskeluun liittyvänä osana järjestivät meille 3 hienoa tapahtumaa: Geokätköily Suomenlinnassa, Helsinki ennen ja nyt  sekä patsaskävely Helsingin keskustassa .

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää, fysioterapeutti Sirpa Tuominen, puh. 041 522 9023, sirpa.tuominen@live.fi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot