Hyppää sisältöön
Etusivu / Kokemuksia Pieni ele keräyksen lipasvahtina

Kokemuksia Pieni ele keräyksen lipasvahtina

Vaalien yhteydessä yhdistyksellämme on mahdollisuus osallistua Pieni ele keräykseen. Talvella 2024 järjestettiin presidentin vaalit ja yhdistyksellämme oli  mahdollisuus toimia lipasvahtina molemmilla kierroksilla useassa ennakkoäänestyspaikassa ja myös varsinaisten vaalipäivien pisteillä.

Tammikuisena aamuna kahdeksan aikaan ihailin Oodia aamupimeyden loistossaan. Lipasvahtivuoroni alkoi kello kahdeksan. Ystävällinen Oodin henkilökunta olikin jo tuonut valmiiksi paikalleen Pieni ele ständin, pöydän ja tuolin edelliskierroksen jäljiltä. Keräyspiste sijaitsi varsinaisen äänestyspaikan vieressä. Siitä olikin mukava katsella äänestyspaikalla kävijöitä. Suurin osa ihmisistä oli oikein hyvällä tuulella ja toimitsijat ohjasivat äänestäjiä osaavasti ja ystävällisesti. Äänestettyään ihmiset näyttivät tyytyväisiltä.

 

 

 

Tunnelma Oodissa oli rauhallinen vaikkakin varsin vilkas. Samat henkilöt saapuivat aamuisin lukemaan päivän lehtiä. Päivän valjetessa lapsia vanhempineen saapui tutustumaan kirjastoon ja sen palveluihin. Hiukan myöhemmin opiskelijoita alkoi saapua lukemisineen. Turistiryhmiä saapui pitkin päivää tutustumaan kirjastoon ja sen arkkitehtuuriin. Kirjastossa vieraili myös Shanghailaisen koulun opiskelijaryhmä ja kaksi heistä halusi haastatella minua englanniksi. He pyysivät minua selittämään esimerkiksi mitä tarkoittaa ”sisu”.

Aina silloin tällöin pöytäni luokse tuli keräykseen rahaa lahjoittava henkilö. Kiitin kohteliaasti lahjoituksesta. Monet heistä sanoivat, että teette tärkeätä työtä. Ensimmäistä kertaa myös MobilePay:ta käytettiin lahjoitusten antamiseen. Ilokseni voin todeta, että myös tänä vuonna Helsingin Sydänkuntoutus ry oli koko Helsingin ahkerin kerääjä.

Niin ja lipasvahtipäivien aikana sain neulottua itselleni kaulurin parahiksi talven pakkasiin. ♥

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot