Hyppää sisältöön
OLKA-toimintaa käynnistellään sairaaloissa ja keuhkosiirrokas-vertaiset ovat jo varanneetkin vuoroja Meilahdessa osastoilla ja OLKA-pisteellä käynneilleen. Sydänsiirtoa odottaville ja siirron saaneille vertaisia ei ole tällä hetkellä riittävästi vakiovuorojen sopimista varten. Asiaan voitaisiin saada parannusta kahdella tavalla.
Huomenna 2.12. kello 17 on esittelyssä Toivo-vertaistukisovellus meille Sykeläisille teamsissä. Toivo-sovelluksella tukea kaipaava saa yhteyden vertaiseen puhelimella tai tietokoneella mistä päin Suomea tahansa. Siispä myös tukija voi olla missä vain. Jos voisit olla vertaistukijana vaikka kotoasi etänä, tule ihmeessä kuulemaan lisää!
Jos asut pääkaupunkiseudulla ja voisit tehdä myös käyntejä Meilahdessa osastoilla, OLKA kouluttaa sekä Toivo- (vastaa Sydänliiton vertaistukikoulutusta eikä tarvitse käydä molempia) että Ilona-koulutuksia. Ilona-kurssiin menee vain muutama tunti ja sen käytyään voi toimia erikoissairaanhoidossa vapaaehtoisena ja vertaistukijana.
Olisi tosi tarpeellista saada uusille siirtoa odottaville ja siirron saaneille keskustelutukea saman kokeneelta, kuten meistäkin moni on saanut, kun ajatukset myllersivät uusien ja pelottavienkin tilanteiden aikaan. Vertaistuki on Syken parasta antia. Nyt tarvitaan vain lisää vapaaehtoisia apuun. Voitko sinä antaa aikaasi?
Ota silloin yhteyttä OLKAn sydänsiirrokkaiden yhteyshenkilöön Sykestä Paula Eroseen: peronen@hotmail.com tai 0500544419.