Hyppää sisältöön

Vertaistuki

Vertaistukea voi saada niin henkilökohtaisesti kuin ryhmässäkin. Valitse itsellesi sopiva tapa. Vai haluaisitko itse olla mukana tukemassa toisia sairastuneita tai läheisiä?

Vertaistukimuodot

Henkilökohtainen tuki

Henkilökohtaisella vertaistuella tarkoitetaan vertaistukijan ja tuettavan kahdenkeskistä vertaistoimintaa.  Vertaistukijan löydät Sydänliiton hakupalvelusta: Etsi vertaistukija

 

Vertaistukiryhmät

Sydänsiirtoa odottaville ja siirron saaneille suunnattu vertaisryhmä toimii verkossa Teams-sovellusta käyttäen.  Noin 10 henkilön ryhmiä perustetaan niin monta kuin siihen on tarvetta.  Jos olet tottunut käyttämään sähköpostia, Teams-sovelluksen käyttö on helposti opittavissa.  Tarkempia tietoja ryhmään liittymisestä antaa Harri Turunen, puh. 040 163 6868, s-posti harri.turunen60(at)outlook.com.

Keuhkon- ja blokkisiirtoa odottaville ja siirron saaneille suunnattu vertaisryhmä toimii verkossa Teams-sovellusta käyttäen.  Noin 10 henkilön ryhmiä perustetaan niin monta kuin siihen on tarvetta. Tarkempia tietoja ryhmään liittymisestä antaa Riitta Pyörre puh. 0405837011, s-posti riitta.pyorre(at)gmail.com.

Sydän- tai keuhkosiirtoa odottavien sekä siirron saaneiden läheisille suunnattu vertaisryhmä toimii verkossa Teams-sovellusta käyttäen.  Noin 10 henkilön ryhmiä perustetaan niin monta kuin siihen on tarvetta.  Tarkempia tietoja ryhmään liittymisestä antaa järjestökoordinaattori Tuuli Charalambous, p. 050 473 4400 tai tuuli.charalambous(at)syke-elinsiirrot.fi

Siirron saaneiden naisten vertaisryhmä ”Syke-naiset” kokoontuu Meilahden sairaalassa erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Tarkempia tietoja ryhmästä antaa Maarit Reunanen, puh. 040 9607254, s-posti maarit.reunanen(at)gmail.com

Alueilla on monenlaista vertaisryhmätoimintaa.

Alueyhdyshenkilöt

 

Syke-ryhmä Facebookissa

Facebookissa on vain Syken varsinaisille ja kannattajajäsenille tarkoitettu suljettu keskusteluryhmä.  Syke-ryhmä toimii ryhmän jäsenten ja SYKE-järjestön keskinäisenä tiedon ja mielipiteiden vaihtokanavana.

 

OLKA Potilastuki

OLKA on sairaalan ja järjestöjen yhteistoimintaa. Toiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisuus potilaan ja heidän läheisensä kiireettömään kohtaamiseen sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA-toimintaan kuuluvat sairaaloissa sijaitsevat OLKA-pisteet sekä vapaaehtoistoiminta.

Tällä hetkellä OLKA potilastuki toimii noin 20 yliopisto- ja keskussairaalassa eri puolilla Suomea. HUS-alueen OLKA-toimintaa esitellään täällä.

OLKAn videoesittely avautuu tästä.

Minustako vertaistukija?

SYKE-vertaistukijaksi voi ryhtyä kuka tahansa sydän-, keuhkon- tai sydänkeuhkosiirron saanut henkilö tai tämän läheinen seuraavin edellytyksin:

  1. Omasta/ läheisen siirrosta on kulunut riittävän pitkä aika,  tyypillisesti vähintään vuosi, jotta oma akuutti kriisivaihe on ohitettu ja olet ”Sinut” tilanteesi kanssa.
  2. Olet hankkinut vertaistukijakoulutuksen. Vertaistukijakoulutuksia järjestävät mm. Sydänliitto, Hengitysliitto ja OLKA.  Kursseista ilmoitetaan etukäteen Tapahtumat-sivulla ja jäsenkirjeissä.
  3. Ilmoitat halukkuudestasi vertaistukijaksi jollekin SYKEn vertaistukitoimikunnan jäsenistä.
  4. Allekirjoitat vertaistukijasopimuksen

Tämän jälkeen Sinut rekisteröidään SYKEn vertaistukijaksi jäsenrekisterissä. Henkilötietosi ovat haettavissa verkkosivuillamme vertaistukijahaussa. Vertaistukijarooliin liittyvistä henkilötiedoista avautuu tietosuojaseloste seuraavasta linkistä ”Vertaistukihenkilö ja kokemustoimijarekisteri”.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot