Hyppää sisältöön

Kurssit

Kaipaatko lisää tietoa, taitoa ja tukea sairauteesi liittyen sekä käytännön vinkkejä omahoitoon? Kursseille osallistuminen lisää paitsi jaksamista, myös lieventää sairauden mukanaan tuomaa pelkoa ja ahdistusta. Lue myös monipuolisia sisältöjämme kuntoutumisesta sydan.fi palvelustamme.

Voimaa arkeen kurssit

Voimaa arkeen siirtoa odottaville
Kurssin tavoitteena on antaa siirtoa odottavalle ja hänen läheiselleen kokemusperäistä tietoa siirrosta ja sen jälkeisestä toipumisesta ja elämästä sekä tarjota vertaistukea. Kurssi pidetään 1-2 kertaa vuodessa viikonloppukurssina. Se on osallistujille maksuton lukuun ottamatta matkakustannuksia. Kursseille ilmoittautumiskutsut lähetetään HUSin toimesta kaikille ko. ajankohtana siirtolistalla oleville

Voimaa arkeen apupumppua käyttäville
Kurssin tavoitteena on antaa apupumppua käyttävälle ja hänen läheiselleen kokemusperäistä tietoa apupumpun kanssa elämisestä sekä vertaistukea. Kurssi pidetään 1-2 kertaa vuodessa viikonloppukurssina. Se on osallistujille maksuton lukuun ottamatta matkakustannuksia. Kursseille ilmoittautumiskutsut lähetetään HUSin toimesta kaikille ko. ajankohtana apupumppua käyttäville

Hakeminen kurssille
Kurssit löytyvät Sydänliiton kurssit – kalenterista. Kursseista toimitetaan myös kutsukirje HUSin toimesta kaikille kohderyhmäläisille. Kurssille haetaan täyttämällä kurssihakemus, joka on liitettynä kurssin ilmoitukseen kurssikalenterissa. Täytetty kurssihakemus täytetään ja toimitetaan kurssi-ilmoituksessa mainittuun osoitteeseen.

Hakijan henkilötietojen käsittely
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus eli STEA rahoittaa Sydänliiton kurssitoimintaa. Sydän- ja keuhkosiirrokkaat – Syke ry kerää, käsittelee ja käyttää hakijan henkilötietoja. Tietoja käsittelevät vain ne henkilöt, joilla on työnsä puolesta siihen oikeus. Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on osallistujien valinta kursseille.

 

 

 

Sope-kurssit

Kurssien tavoitteena on kuntoutujan suoriutumisen ja osallistumisen mahdollistaminen sekä kuntoutujan aktiivisuuden lisääminen kuntoutujalle merkityksellisissä arjen toiminnoissa. Tämän lisäksi tavoitteena on fyysisen suorituskyvyn ja omatoimisuuden paraneminen, mielialaongelmien tunnistaminen ja keinojen löytäminen niiden voittamiseksi, tiedon ja motivaation lisääminen omahoitoon, sopeutuminen elinikäiseen lääkitykseen ja elämään siirrännäisen siirrännäisen varassa sekä vertaistuen hyödyntäminen.
Kurssit on tarkoitettu elinsiirron saaneille ja heidän läheisilleen.
Kurssit kustantaa KELA. Useat kuntoutuskeskukset järjestävät kursseja KELAn kilpailutuksen perusteella.

Kurssien hakuohjeet löytyvät KELA:n verkkosivulta. Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit

Syke tiedottaa jäsenilleen myös ko. kursseista.

 

Tuetut lomat

Tuettu loma tarjoaa mahdollisuuden lomailla edullisesti yksin tai perheen kanssa.  Lomia järjestetään yleensä Suomessa sijaitsevissa lomakohteissa ja ne ovat pituudeltaan vajaan viikon mittaisia. Tuettuun lomaan liittyy omavastuu, joka vaihtelee kohteittain (n. 20-30€/pvä). Tuettuja lomia hakevat jäsenilleen mm. Sydänyhdistykset, Hengitysliitto, Munuais- ja Maksaliitto ja SYKE yhdessä jonkin lomajärjestön kanssa. Näitä ovat esim. Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (MTLH) ry, Hyvinvointilomat ja Solaris-lomat. Lomahakemus tulee lähettää lomajärjestölle. SYKE  tiedottaa jäsenilleen tarjolla olevista tuetuista lomista.

Sydänliiton kurssit

Kurssikalenteristamme löydät kaikki sydänyhteisön kurssit. Voit hakea erilaisia kursseja suodattimien avulla.

Lue lisää kuntoutumisesta
Sydänliitto

Sairastumisesta toipuminen

Lue artikkeli
Sydänliitto

Masennus, alakuloisuus ja sydänsairaus

Lue artikkeli
Sydänliitto

Ikäihminen - liikkumalla hyvän olon lähteille

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sydänliiton kursseilta toiveikkuutta tulevaisuuteen

Lue artikkeli
Sydänliitto

Kurssilta vertaistukea ja varmuutta liikkumiseen

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sydänsairastunut hoitopolulla – kompastuuko vai löytääkö suunnan?

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot