Hyppää sisältöön
Etusivu / Syke aloitti säännölliset HUS-yhteistyötapaamiset

Syke aloitti säännölliset tapaamiset HUSin sydän-keuhkokeskuksen kanssa. Ensimmäinen tapaaminen pidettiin 9.6.2022 ja paikalla olivat Sini Puputti, Karl Lemström, Markku Pentikäinen ja Jussi Tikkanen HUSista sekä Esko Sohlo ja Johanna Reiman Sykestä.

Tapaamisten tavoite on keskustella sydän- ja keuhkosiirtojen tilanteesta Suomessa ja tuoda potilasjärjestön kantoja vastuuhenkilöiden tietoon. HUS arvostaa potilaan näkökulmaa ja jatkossa mm. kertoo potilaskohtaamisissa Syken sydän- ja keuhkosiirtoa odottavien ja sydämen apupumpun käyttäjien kursseista ja vertaistukimahdollisuuksista. HUSin edustajat tunnistavat, että pääsy listalle odottamaan sydän- tai keuhkosiirtoa antaa potilaalle toivoa ja ymmärtävät, että päätöksen perustelujen halutaan olevan selkeitä.

Vertaistuki on tärkeää sydän- ja keuhkosiirtopotilaille. Sairastuneen psyykkiseen tukeen terveydenhuollon taholta on valitettavasti rajallisesti resursseja. Kansallista elinluovutus- ja elinsiirtostrategiaa ollaan uudistamassa ja työ valmistuu pian.

Covid-pandemiaan liittyen ohjeita viidennestä rokotteesta elinsiirron saaneille ei vielä ole annettu. On todennäköistä että 5. rokote tulee olemaan uusi, paremmin omikron variantilta suojaava rokote kuin nykyiset. Sen odotetaan tulevan jakeluun syksyllä.

Syken ja HUSin sydän-keuhkokeskuksen tapaamiset sovittiin pidettäväksi puolivuosittain.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot