Hyppää sisältöön

Viestintätoimikunta on yhteydessä kaikkeen muuhun Syke ry:n toimintaan ja pyrkii edistämään myös esimerkiksi muiden toimikuntien viestintää. Viestintätoimikunta ylläpitää Syken kotisivuja ja sosiaalisessa mediassa julkista Sydän- ja keuhkosiirrokkaat Syke ry:n facebook-sivustoa, suljettua vertaistuellista Syke-ryhmää sekä Syke-elinsiirrot tiliä Instragramissa. Painettuna julkaistaan Syke-lehteä kaksi kertaa vuodessa ja jäsenkirjeitä lähetetään postitse lehtien lisäksi tarvittaessa.

Mika Kirjavainen, espoolainen diplomi-insinööri.

Sain sydänsiirron vuonna 2016. Siirron taustalla oli geenivirheestä (MYH7) johtuva hypertrofinen kardiomyopatia.

Harrastan monipuolisesti liikuntaa, lukemista, kirjoittamista ja yhdistystoimintaa. Myös matkailu on lähellä sydäntäni.

Syken puitteissa toimin yhdistyksen varapuheenjohtajana, viestintätoimikunnan vetäjänä sekä työvaliokunnassa ja vertaistoimikunnan jäsenenä.  Myös puolisoni, Elina, on aktiivinen Syke-toimija.

Paula Eronen, espoolainen kahden koululaisen äiti. Sydänsiirto tammikuussa 2018. Taustalla geenivirheen aiheuttama dilatoiva kardiomyopatia.

Työkseni toimin tuotannollisissa tehtävissä TV-ohjelmien parissa. Freelancerina olen keskittynyt dokumentaarisiin sarjoihin, true crime -genreen ja viihteeseen.

Pitkäaikaisin ja rakkain harrastuksistani on tanssi eri muodoissaan. Mukavaa liikuntaa saan myös pilateksesta, ulkoilusta ja elinsiirrokkaiden petankki-treeneistä. Olen aktiivinen myös kansainvälisen koulutus- ja kulttuuriorganisaation Up with Peoplen alumni-toiminnassa.

Sykessä olen mukana hallituksessa, viestintätoimikunnassa toisena some-vastaavana, harvinaissairaiden Harkko-ryhmässä, vertaistukijana ja OLKA-vertaistukijana.

Tuija Helander, euralainen ekonomi (KTM 1990). Huippu-urheilu-urani 400 metrin aitajuoksijana päättyi 1990 keuhkosairauteen, joka johti keuhkosiirtoon vuonna 2000. Sitä ennen olin jo liittynyt Syken kannatusjäseneksi.

Siirron jälkeen olen ollut aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa, vuodesta 2013 lähtien Syke-lehden vastaavana toimittajana.

Tykkään liikkua sekä terveyden, huvin että hyödyn vuoksi. Lempilajejani ovat juoksulenkkeily, maisemahiihto ja haravointi. Kotona rentoudun kahvikupposen ja sanaristikoiden ääressä. Puolisoni Teijon, jolle on myös tehty keuhkosiirto, bongasin Syken 15-vuotisjuhlassa 2005.

Katja Heikkiläinen, Helsinki, Syken kannatusjäsen (2016-), läheisvertaistukija

Liityin Sykeen ex-kumppanini sydänsiirron siivellä. Vaikka kumppanuus siirrokkaan kanssa aikanaan päättyikin, jäsenyys jäi: Syke tekee arvokasta työtä sydän- ja keuhkosiirrokkaiden sekä heidän läheistensä tukemiseksi, ja on kivaa saada kantaa pieni kortensa hyvään kekoon.

Olen pitkän linjan jooga- ja meditaatioharjoittaja ja opetankin joogaa päivätöiden ohella. Muita mieluisia tekemisiä ovat ulkoilu, kirjoittaminen ja pötköttely, kotona tai mökillä.

Syke ry:ssä kuulun viestintätyöryhmään ja verkkosivutyöryhmään.

Jari Keskinen, Espoosta. Koulutukseltani olen DI ja toimin kansainvälisessä teknologiayrityksessä teknisenä asiantuntijana.

Minulle tehtiin keuhkojen siirto marraskuussa 2020. Siirron taustalla on familiaarinen keuhkofibroosi.

Talven tauon jälkeen viihdyn mökillä puuhastellen ja sitä kunnostaen. Mökkeilyyn kuuluu myös ravustus. Harrastan kuntoilua ja erityisesti salibandy on ollut mielilajini jo pitkään. Muutoin olen kiinnostunut valokuvauksesta, monenlaisesta koodaamisesta ja IoT-asioista. Jääkiekko on mieluisin penkkiurheilulajini ja ensimmäisenä sanomalehden sarjakuvista katson Fingerporin.

Olen mukana Syken toiminnassa hallituksen, viestintä- ja aluetoimikunnan jäsenenä ja vedän verkkovertaisryhmää.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot