Hyppää sisältöön
Etusivu / Osallistu kauratutkimukseen!

Etsitään tutkittavia ravitsemustutkimukseen

Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen yksikössä alkaa tutkimus, jossa selvitetään, miten fermentoitujen kaurapohjaisten tuotteiden käyttö vaikuttaa ihmisen kokonaisvaltaiseen terveyteen ja suolistomikrobistoon.

Tutkimukseen sisältyy seulontamittaukset ja alkuhaastattelu (n. 30 min) ja neljä tutkimuskäyntiä keväällä 2024 Kuopion kampuksella (Canthia-rakennus, Yliopistonrinne 3). Tutkimuskäynnit ovat arkiaamuisin ja kestävät n. 1–1,5 tuntia. Niiden aikana otetaan verinäytteitä ja täytetään kyselyitä. Tutkimuskäyntien välissä on kolme viikkoa, jolloin syödään tutkimusruokavalion mukaisesti tai tavanomaista ruokavaliota. Tutkimuksen lopussa annetaan palautetta tavanomaisesta ruokavaliostanne sekä laboratoriomääritysten tulokset.

Etsimme tähän tutkimukseen 30–65-vuotiaita henkilöitä, jotka voivat sitoutua tutkimusruokavalioihin kahden kolme viikkoa kestävän jakson ajaksi ja joilla on ylipainoa sekä joko korkea kolesteroli, korkea verensokeri ja/tai korkea verenpaine.

Tutkimusta johtaa professori Marjukka Kolehmainen ja vastaavana lääkärinä toimii Milla Tauriainen.

ILMOITTAUTUA VOI 21.12.2023 ASTI JA 2.1. – 7.3.2024 JOKO puhelimella: tutkimushoitaja Eeva Lajunen 040 355 2018 (ma-to klo 12-15)
tai muina aikoina sähköpostilla: eeva.lajunen@uef.fi

LISÄTIETOA TUTKIMUKSESTA ANTAA
Väitöskirjatutkija Vilma Liikonen 050 4776241, vilma.liikonen@uef.fi

Tutkimuksen mainos tästä linkistä.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot