Skip to content

Luennot

Toteutamme yleisöluentoja yhteistyössä Kuopion kansalaisopiston kanssa. Luennot ovat tiistaisin kello 18.30-20.00 Puistokartanon opistosalissa (B059), Puistokatu 20, Kuopio. Luennoille on mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä. Luentotallenne on katsottavissa verkkosivuillamme 13 vuorokauden ajan luennon jälkeen. Voit liittyä luennolle tästä linkistä ilman ennakkoilmoittautumista.

Liity luennolle

Tulevien luentojen esittelyn ja aiempien luentojen verkkotallenteet löydät vierittämällä tätä sivua alaspäin.

Tiistai 28.9. 2021

Asiaa aivoverenkiertohäiriöistä

Luennoitsija Pekka Jäkälä, professori, Itä-Suomen yliopisto. Ajankohtaista asiaa aivoverenkiertohäiriöiden ehkäisystä, akuuttihoidosta ja kuntoutuksesta. Katso luennon tallenne tästä linkistä.

 

Tiistai 26.10.2021 kello 18.30

Uni ja mielen hyvinvointi

Tällä käytännönläheisellä luennolla esitetään millaiset tekijät vaikuttavat uneen ja kuinka voin arjessani parantaa nukkumista myös hengitysterveyden perusasioiden osalta. Käymme läpi myös, kuinka edistää mielen hyvinvointia vähentämällä uneen liittyvää huoliajattelua.

Luennon pitää Sari Kapanen, TtM, unihoitaja

Tiistai 23.11.2021 kello 18.30 

Testamentti ja perunkirjoitus

Luennossa käydään lävitse testamentin ja perunkirjoituksen laatimiseen liittyviä näkökohtia. Testamentti tulee aina laatia määrämuodossa. Perunkirjoitus on luettelo vainajan oikeudenomistajista ja varoista ja veloista. Samalla se toimii veroilmoituksena.

Luennon pitää Johan Karlsson, lakimies, Prelex

Tiistai 25.1.2022 kello 18.30 

Ruokaa ja realiteetteja

Luennolla perehdymme terveyttä edistävän ruokavalion myytteihin ja faktoihin. Terveellinen ruokavalio on kokonaisuus, mikään yksittäinen ruoka ei tee siitä terveellistä tai epäterveellistä.

Luennon pitää Mari Härkönen, ravitsemusterapeutti, Savon Sydänpiiri

Tiistai 22.2.2022 kello 18.30

Sydänpotilaan ensihoito

Sydäninfarkti tai muu sydäntapahtuma vaativat välitöntä sairaalahoitoa. Nopea tilannearvio ja toiminta ovat tärkeitä. Luennolla selviää miten sydänpotilaan tehokas ensihoito tapahtuu.

Luennon pitää Helena Jäntti, ensihoitolääkäri, KYS

Tiistai 15.3.2022 kello 18.30

Uniapneaepäily? Kaikki irti kotimittauksesta!

Itä-Suomen yliopiston tutkimusryhmä on kehittänyt kotimittaukseen uudenlaisen elektrodipannan, jonka avulla laajan unipolygrafian hyödyt saadaan myös kotona tehtävästä unitutkimuksesta. Tervetuloa kuuntelemaan tutkimuksen uusimmat tuulet!

Luennon pitää Laura Kalevo, DI, väitöskirjatutkija

Tiistai 26.4.2022 kello 18.30 

Miten lisätä mielen hyvinvointia? Mindfulness ja myötätunnon asenne

Luennolla esitellään lyhyesti mitä mindfulness on ja millaista hyötyä siitä voi olla omalle mielen hyvinvoinnille. Luennon aikana tehdään muutama harjoitus ja saadaan vinkkejä kotona tehtäviin harjoituksiin.

Luennon pitää Anne Kuusisto, Mindfulness-ohjaaja, Suomen Sydänliitto

Tiistai 10.5.2022 kello 18.30

Lapsen akuutit hengitysvaikeudet ja niiden tunnistaminen

Luennolla tutustutaan lasten yleisimpiin hengitysvaikeustyyppeihin ja niiden tunnistamiseen ja hoitoon. Luennolla käytetään osallistujia aktivoivia oppimisen sovelluksia älylaitteilla.

Luennon pitää Marko Tolonen, ensihoidon lehtori

Search

Found 0 results