Hyppää sisältöön

Luennot

Toteutamme yleisöluentoja yhteistyössä Kuopion kansalaisopiston kanssa. Luennot ovat tiistaisin kello 18.30-20.00 Puistokartanon opistosalissa (B059), Puistokatu 20, Kuopio. Luennoille on mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä. Luentotallenne on katsottavissa verkkosivuillamme 13 vuorokauden ajan luennon jälkeen, jos se ei ole tekstitetty. Voit liittyä luennolle tästä linkistä ilman ennakkoilmoittautumista. Opiston toimialueen ulkopuolisille etäryhmille on pieni osallistumismaksu.

Liity luennolle

Luentoja järjestetään myös Kuopion kirjaston luentosalissa ja Kuopion kaupungin talon juhlasalaissa sekä Teams -ohjelmalla. Tarkista luennon paikka luennon esittelystä.

Tulevien luentojen esittelyn ja aiempien luentojen verkkotallenteet löydät vierittämällä tätä sivua alaspäin.

Eevi – Hyviä eväitä seniorille -hankkeen luennot Teams-ohjelmalla kello 18-19

Ke 12.9. Ruokailoa ikävuosiin

Ma 19.9. Ruuasta hyvää mieltä

Ma 26.9. Arjen valinnat – Sydänmerkki

Luennoitsijana ravitsemusterapeutti Mari Härkönen Savon Sydänpiiristä. Ilmoittautuminen sähköpostitse mari.harkonen@sydan.fi.

Tiistai 27.9.2022 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Kolme kovaa riskitekijää

Sydän- ja verisuonitaudit ovat niin perimä- kuin elintapaperäisiä sairauksia, joiden syntyyn voidaan usein vaikuttaa elintavoilla. Tule kuulemaan, mitkä ovat sydänterveyden kolme kovaa riskitekijää ja miten niihin itse voit vaikuttaa. Luennoitsijana kardiologi Kuopion yliopistollisesta sairaalasta. Liity luennolle tästä linkistä.

Tiistai 25.10.2022 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Sydänpotilaan liikunnan tukeminen

Sydänpotilaan ei kannata jäädä kotisohvalle. Liikunta vähentää riskiä sairastua uudelleen, vähentää sepelvaltimotautiin kuolleisuutta, nopeuttaa toipumista ja lisää energisyyttä. Tule kuulemaan Rohkaistu liikkumaan -hankkeen liikuntakursseista. Luennoimassa terveysliikunnan aluekehittäjä Tanja Tukiainen, Pohjois-Savon Liikunnasta. Liity luennolle tästä linkistä.

Tiistai 29.11.2022 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Hyvä mieli tukee terveyttä – vertaistuesta voimaa

Sydämen sairastuessa, uudessa elämäntilanteessa ihmiset etsivät vertaistuen avulla tietoa sairaudestaan, sen vaikutuksista elämään, hoitomuodoista ja toipumisesta. Saman kokeneilta voi saada käytännön tukea ja vinkkejä sairauden kanssa elämiseen. Luennoitsijana Kuopion Sydänyhdistyksen vertaisohjaaja Mikael Hytönen. Liity luenolle tästä linkistä.

Luentotallenteita

Asiaa aivoverenkiertohäiriöistä –luentotallenne 28.9.2021

Uni ja mielen hyvinvointi –luentotallenne 26.10.2021

Ruokaa ja realiteetteja –luentotallenne 25.1.2022

Sydänpotilaan ensihoito –luentotallenne 22.2.2022