Hyppää sisältöön

Luennot

Toteutamme yleisöluentoja yhteistyössä Kuopion kansalaisopiston kanssa. Luennot ovat tiistaisin kello 18.30-20.00 Puistokartanon opistosalissa (B059), Puistokatu 20, Kuopio. Luennoille on mahdollisuus osallistua myös  Zoom -yhteydellä, ID numero on: 986 4787 9552. Luentotallenne on katsottavissa verkkosivuillamme 13 vuorokauden ajan luennon jälkeen, jos se ei ole tekstitetty. Voit liittyä luennolle tästä linkistä ilman ennakkoilmoittautumista. Opiston toimialueen ulkopuolisille etäryhmille on pieni osallistumismaksu.

Liity luennolle

Luentoja järjestetään myös Kuopion kirjaston luentosalissa ja Kuopion kaupungin talon juhlasalaissa sekä Teams -ohjelmalla. Tarkista luennon paikka luennon esittelystä.

Tulevien luentojen esittelyn ja aiempien luentojen verkkotallenteet löydät vierittämällä tätä sivua alaspäin.

Tiistai 27.9.2022 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Kolme kovaa riskitekijää

Sydän- ja verisuonitaudit ovat niin perimä- kuin elintapaperäisiä sairauksia, joiden syntyyn voidaan usein vaikuttaa elintavoilla. Tule kuulemaan, mitkä ovat sydänterveyden kolme kovaa riskitekijää ja miten niihin itse voit vaikuttaa. Luennoitsijana kardiologi Juhani Sneck. Katso luennon tallenne tästä linkistä. Tallenne on katsottavissa 12.10. asti.

Tiistai 25.10.2022 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Sydänpotilaan liikunnan tukeminen

Sydänpotilaan ei kannata jäädä kotisohvalle. Liikunta vähentää riskiä sairastua uudelleen, vähentää sepelvaltimotautiin kuolleisuutta, nopeuttaa toipumista ja lisää energisyyttä. Tule kuulemaan Rohkaistu liikkumaan -hankkeen liikuntakursseista. Luennoimassa terveysliikunnan aluekehittäjä Tanja Tukiainen, Pohjois-Savon Liikunnasta. Liity luennolle tästä linkistä.

Tiistai 29.11.2022 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Hyvä mieli tukee terveyttä – vertaistuesta voimaa

Sydämen sairastuessa, uudessa elämäntilanteessa ihmiset etsivät vertaistuen avulla tietoa sairaudestaan, sen vaikutuksista elämään, hoitomuodoista ja toipumisesta. Saman kokeneilta voi saada käytännön tukea ja vinkkejä sairauden kanssa elämiseen. Luennoitsijana Kuopion Sydänyhdistyksen vertaisohjaaja Mikael Hytönen. Liity luennolle tästä linkistä.

Tiistai 21.2.2023 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Totuus terveydestä

Vaikuttava hoito on potilaalle merkityksellistä ja yhteiskunnalle kustannustehokasta. Tule kuulemaan miten hoidon vaikuttavuutta voidaan todentaa. Luennoitsijana Markku Myllykangas, terveyssosiologian dosentti. Liity luennolle tästä linkistä.

Tiistai 28.3.2023 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Sairaalasta kotiin

Sydänpotilaan kotiutuminen on olennainen osa jokaisen potilaan sairaalajaksoa. Onnistuneen kotiutumisen tavoitteena on mahdollistaa potilaalle turvalliset lähtökohdat kotona selviytymiseen. Tule kuulemaan mitä sydänsairauden omahoito kotona tarkoittaa ja mitä tukea siihen tarvitaan. Luennoitsijana Riitta Heikkinen, sairaanhoitaja, KYS. Liity luennolle tästä linkistä.

Tiistai 18.4.2023 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Moderni sydänleikkaus

Luennossa perehdytään sydänsairauksien leikkaushoidon kehitykseen ja siihen mitä on nykyaikainen sydänkirurgia. Kenelle sydänleikkaus tehdään ja mikä vaikuttaa hoitomuodon valintaan? Tule kuulemaan, miten kehittyneet tekniikat vaikuttavat sydänpotilaiden hoitoon ja minkälaisia tulevaisuuden näkymiä sydänsairauksien kajoavilla hoidoilla on. Luennoitsijana Annastiina Husso, LT, sydän- ja rintaelinkirurgian erikoislääkäri, KYS. Liity luennolle tästä linkistä.

 

Tiistai 9.5.2023 kello 18.30 Kuopion kansalaisopisto

Sydänmerkki ruokapalvelun ja asiakkaan tukena

Sydänmerkki on monelle tuttu logo elintarvikepakettien kyljessä, mutta mistä se oikeasti kertoo. Sydänmerkki on EU:ssa rekisteröity ravitsemusväite ja se on ainoa symboli Suomessa, joka kertoo tuotteen ravitsemuksellisesta laadusta. Valitsemalla Sydänmerkki-tuotteita teet pieniä, terveyden kannalta edullisia muutoksia ruokavalioon. Luennoitsijana Mari Härkönen, ravitsemusterapeutti, Savon Sydänpiiri. Liity luennolle tästä linkistä.