Hyppää sisältöön

Sydänliiton kolme valtakunnallista jäsenjärjestöä viettivät yhteisen suunnittelupäivän lauantaina 26.3.2022 Oltermannintiellä ja osin Teamsissa. Karpatiat ry:n, Sydänlapset ja aikuiset ry:n ja Syken ns. Sykäsy-yhteistyössä on aiemmin järjestetty mm. seminaari ja liikuntatoimintaa. Myös viestinnässä ja lomatoiminnassa on vuosia tehty yhteistyötä.

Jatkossa pyritään jakamaan tietoa verkkoluennoista kaikkien kolmen järjestön jäsenille. Työikäisille järjestetään yhteistä toimintaa mahdollisesti yhteistyössä sydänpiirien kanssa. Myös toiminta perheille ja nuoremmille yhdistysjäsenille oli keskusteluissa esillä. Koska kaikkien kolmen yhdistyksen jäsenkunta on pieni, yhteinen perhetoiminta olisi järkevää. Mahdollisessa uudessa sydänperhetoiminnassa muistetaan, että osa elinsiirrokkaista toimii uusilla keuhkoilla.

Vaikuttaminen Sydänliiton sisällä on sekin tärkeää, jotta pääosin paikallisista piireistä ja yhdistyksistä koostunut emo-organisaatio muistaa ’erityisyhdistysten’ valtakunnallisen toiminnan. Sykäsy-järjestöt saavat aikaan pienillä resursseilla ja vapaaehtoisten yhdistysaktiivisen tuella monenlaista kiinnostavaa tekemistä.