Hyppää sisältöön

Blogi: Sydändigituutorit

Digiloikka sydänyhteisössä

Jo ennen koronaaikaa on ollut useamman vuoden nähtävillä, kuinka etenemme kohti digiloikkaa ja siihen on reagoitava. Yhä enemmän palveluita siirretään verkkoon ja siellä tulisi osata toimia. Tähän tarvitaan opastusta ja myös kärsivällisyyttä. On erilaisia ohjelmia, sovelluksia, palveluita, selaimia, erilaisista digilaitteista puhumattakaan, joita on
markkinoilla useita.


Digisti Kylässä hanke järjesti sydändigituutorivalmennuksen joulukuussa 2019. Aihe herätti kiinnostusta, sillä monta asiaa on myös sydänyhteisössä mahdollisuus hoitaa verkon kautta. Mistä löytyy luotettavaa terveystietoa, kuntoutuskursseja tai vertaistukihenkilöitä? Miten netissä täytetään hakemuslomakkeita kursseille? Mikä on Sydänliiton mobiilisovellus ja Sydän Chat? Sydändigituutorin tarkoituksena oli oppia sähköisistä terveyspalveluista ja tavoitteena osata ohjata uusia sydänsairastuneita tai ketä vaan sähköisten palveluiden pariin. Kun valmennukseen otti oman älylaitteen/tietokoneen mukaan, pääsi heti harjoittelemaan ja etsimään tietoa. Ilta oli onnistunut. Seuraava sydändigituutorivalmennus on tulossa tulevana syksynä.

 

Uusia toimintatapoja

Nyt kevään 2020 vallitsevan tilanteen aikana ovat digitaidot erityisesti korostuneet. Olemme tilanteessa, jossa joudumme opettelemaan uusia toimintatapoja ja erityisesti digitaitoja. Hanke on myös ottanut haasteen vastaan ja kehitellyt uusia toimintatapoja toiminnan mahdollistamiseksi ja säilymiseksi. Verkossa toteutettavat verkkoluennot ovat
olleet suosittuja ja on ollut ilo seurata, kuinka niihin on tullut osallistujia ja kiinnostuneita. Yksi iso asia on ollut myös uusien etätyötapojen opettelu yhdistyksissä. Digisti Kylässä hanke, Sydänpiiri ja Sydänliitto on tukenut sydänyhdistyksiä etätyökokousvälineiden käyttöönotossa. Mitähän muuta etänä voisi järjestää kuin kokouksia? Pientä jumppaa?
Yhteisen kahvihetken? Yhteislauluja? Oikeastaan mitä vaan. Opetellaan yhdessä rohkeasti uusia toimintatapoja. Olisiko tässä muutoksessa mahdollisuus johonkin uuteen?


Digisti Kylässä hanke on KeskiSuomen Sydänpiirin ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteinen hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa maaseudun digitaitoja koko KeskiSuomen alueella.

Lisätietoja hankkeesta ja tapahtumista: verkkosivuillamme ja Jamk.fi

 

Emmiina Vertanen
projektikoordinaattori
Digisti Kylässä hanke
KeskiSuomen Sydänpiiri ry

emmiina.vertanen@sydan.fi

2.5.2020

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot