Hyppää sisältöön

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Parasta lääkettä toipuvalle sydämelle ovat askeleet eteenpäin. Askeleita ei tarvitse kuitenkaan ottaa yksin. Vertaistuen merkitys sairastuneelle on tärkeää. Voimavarat, hyvinvoiva mieli, sydänterveyden edistäminen ja sairastuneen tukeminen ovat sydänjärjestössä keskeisessä roolissa.

Etsi vertaistukihenkilö

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä hakukriteerillä, esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Sydänliiton kirjoituksia
Sydänliitto

Vertaistukijan roolista

Lue vastaus
Sydänliitto

Lumi syntyi sydän rikki

Lue artikkeli
Sydänliitto

Vertaistukea sepelvaltimotautia sairastaville

Lue artikkeli

Vertaistukea Keski-Suomessa

Keski-Suomen Sydänpiirissä toimii useita vertaistukihenkilöitä, jotka tukevat sairastuneita omaan kokemukseen pohjautuen. Tukihenkilö on itse kokenut sydänsairauden tai läheisen sairastumisen. Vertaistukihenkihenkilön kanssa voit keskustella esimerkiksi puhelimitse, Teamsilla, sähköpostise tai kasvotusten.

Vertaistukihenkilön voit halutessasi etsiä myös vaikka toiselta puolelta Suomea Sydänliiton vertaistukihaun kautta. Vertaistukihausta pystyt etsimään sopivan henkilön esimerkiksi iän, aihepiirin ja paikkakunnan perusteella. Tietoa vertaistukihenkilöistä saat myös Keski-Suomen  Sydänpiirin toimistolta.

ETSI VERTAISTUKIHENKILÖ

Minun tarinani

Sydämen sairastuminen on kokemus, joka ei sairastuneelta itseltään eikä hänen läheisiltään ohitu olan kohautuksella. Sairauteen liittyvän tiedon kerääminen ja hyödyntäminen omassa elämässä on tärkeä ensiaskel toipumisen tiellä.

Jokaiseen toipuvaan sydämeen liittyy tarina, joka on tärkeä. Oman tarinan kertominen ja toisen tarinan kuuleminen auttaa elämässä eteenpäin. Olemme koonneet tälle sivulle muutamia tarinoita ja toivomme niistä olevan sinulle tukea. Henkilöiden nimet on muutettu.

 

EINEN TARINA

JUSSIN TARINA

PEKAN TARINA

MARTAN TARINA

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot